top of page

«Вклоніться, люди, вчителю своєму, володареві слова і пера…»

Уже багато років у першу неділю жовтня, коли в повітрі снує мереживо бабиного літа, а над землею пломеніють яскраві осінні квіти, ми відзначаємо особливе свято – День освітян, вшановуючи працю людей, які дають молодому поколінню знання і виховують у нього любов до Батьківщини.

Існує мудрий вислів: «Якщо письменник живе у своїх книгах, а художник реалізовується у створених ним полотнах, то вчитель відбувається в думках і справах своїх учнів, адже він заглядає в минуле, живе у сьогоденні та прокладає місток у майбутнє».

Велике щастя для учня і студента – мати високопрофесійного вчителя, творчого, сучасного, досвідченого, справедливого і вимогливого наставника із сучасним мисленням, котрий віддано працює на благо держави, передаючи свій досвід усім, хто прагне збагачуватися знаннями.

Саме такими педагогами може пишатися Комунальний заклад вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» під керівництвом кандидата педагогічних наук, відмінника освіти України, члена-кореспондента Академії міжнародного співробітництва з креативної педагогіки «Полісся» Савчука Петра Нестеровича.

І хоча в умовах епідеміологічної кризи життя вимагає нових шляхів удосконалення педагогічної праці, наш творчий колектив не тільки не впадає у відчай, але й намагається йти в ногу з часом. Так, сьогодні ми не лише вміємо працювати на платформах Classroom, Zoom, Meet, але й організовуємо виховні години, проводимо цікаві святкові концерти тематичного змісту, використовуючи сучасні інформаційні технології.

У переддень освітянського свята творча група в складі студентів та їхніх наставників підготувала новий проєкт і представила його онлайн. Скориставшись можливостями відеозв’язку, колектив закладу освіти привітали: Савчук Петро Нестерович, директор КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського», Самборська Олена Дмитрівна, заступник директора з навчальної роботи, Бурса Антоніна Іванівна, заступник директора з гуманітарної освіти і виховної роботи, Мороз Майя Олександрівна, декан гуманітарно-педагогічного факультету, Маліновський Юрій Леонідович, директор фахового коледжу, Хілінська Людмила Валентинівна, директор Обласного наукового ліцею-інтернату.

Зворушливим моментом у святковій програмі було вітання, адресоване ветеранам освітянської ниви – людям, які сповна віддали свою любов і своє серце дітям.

Приємною несподіванкою для всього педагогічного колективу стала відеозустріч із колишніми випускниками, а нині успішними і самодостатніми молодими людьми, котрі працюють на благо України і з гордістю згадують незабутні роки навчання в Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського. Теплі слова щирої вдячності і поваги адресували своїм наставникам Піддубний М.І., нині директор Барської ЗОШ №3; Якобенчук Едуард, Нагорна Емілія, Тухова Діана – випускники коледжу різних років.

По-особливому урочисто прозвучав у святковій програмі гімн Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського, який виконали студенти і викладачі кафедри мистецьких дисциплін.

Шановні освітяни! Нехай у ваших оселях завжди панують світло і злагода, у серцях живуть любов і віра; нехай усі ваші помисли наповнює мудрість, а нелегка педагогічна праця винагороджується рясним урожаєм людської вдячності!

Мар’євич Н.К., Петращук Л.Є.,

викладачі кафедри мистецьких дисциплін

Творчий проєкт підготували:

Белецька Н.Г.– автор ідеї ;

Скорич Н.В., Левицька О.М. – автори сценарію та режисери-постановники;

Левицька О.М. – хореограф-постановник;

Сошинська Н.В. – художній керівник;

Зеленюк С.В. – оператор відеозапису;

Важеніна А.Л., Белецька Н.Г. – відповідальні за монтаж відео.

Художні номери підготували: Крупський В.М., Мілінчук В.М, Кльоц О.Л, Чернілевськицй О.Ю.; квартет студентів 41-М групи в складі Заболотного О., Бронюка В., Колодія В. та Банаська О.; жіночий дует у складі Скупської О, Дорош К.; Поповська Я. (сольний виступ).

Ведучі програми – Федоренко А., Колодій В., Беркутов О, Постовітюк А., Федьків В.

94 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page