top of page

Всеукраїнська акція «Тиждень права»

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» від 08.12.2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 року № 568-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» в Барському гуманітарно-педагогічному коледжі впродовж 09-13 грудня 2019 року проходив Всеукраїнський тиждень права, який мав пропагандистський характер. Акція була спрямована на те, щоб поглибити знання молоді про їхні права, зазначені в державних документах, зокрема в Конституції України.

9 грудня було організовано виставку-огляд творчих робіт на тему «Права людини понад усе», участь у якій узяли студенти коледжу та учні Обласного гуманітарного ліцею-інтернату.

Цього ж дня відбулося ще два заходи інформаційно-просвітницького характеру. Під керівництвом викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Л.В. Швець було проведено просвітницьку годину на тему «Права людини понад усе». Студенти 41-Ю та 42-Ю груп поширювали інформацію про основні положення Загальної декларації прав людини, а також намагалися дізнатися про те, чи знають студенти інших спеціальностей коледжу, що таке права людини і які саме права вони мають. З інформаційною метою було продемонстровано відефільм «Історія започаткування Загальної декларації прав людини».

Цього ж дня відбувся інтелектуальний диспут «Упровадження в Україні ринку землі: за і проти», підготовлений викладачем циклової комісії соціально-економічних дисциплін О.В. Лемпієм та учнями гуманітарного ліцею.

10 грудня викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Т.М. Юзько організувала правову кав’ярню «Запросимо нотаріуса», де відбулася зустріч із нотаріусом-практиком О.М. Мельником, який дав вичерпні відповіді на питання студентів щодо порядку організації та здійснення нотаріальної діяльності.

Студенти 41-Ж групи під керівництвом викладача відділення загальноосвітньої підготовки Ю.П. Білик провели радіогазету «Правовий обрій», де було висвітлено вважливі питання щодо прав і свобод людини, зокрема студентів.

11 грудня психолог коледжу О.М. Гулько організувала лекцію-тренінг «Протидія торгівлі людьми» для студентів четвертого курсу.

Цього ж дня за участі студентів третього і четвертого курсів під керівництвом викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Г.О. Шмирко було проведено круглий стіл на тему «Цивільний шлюб: за і проти», де студенти висловили свої думки щодо цього питання.

Також 11 грудня відбулася зустріч студентів із начальником Барського районного сектору з питань пробації О.О. Корженевським, у ході якої майбутні правники отримали відповіді на всі поставлені запитання.



12 грудня викладачі циклової комісії правових дисциплін організували та провели ІІІ науково-практичну студентську конференцію «Морально-правові аспекти охорони законних прав і свобод молоді в Україні», учасниками якої були викладачі і студенти коледжу, учні гуманітарного ліцею.

Під час конференції студенти акцентували увагу на проблемах порушення прав людини в різних сферах і пропонували власне бачення шляхів їхнього вирішення.

Наступного дня, 13 грудня, викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін В.М. Слугоцька провела для студентів 2-го курсу ознайомчу екскурсію до Центру надання адміністративних послуг.

Цього ж дня викладач кафедри Н.І. Бурятинська разом із студентами третього курсу організувала і провела тренінг «Молодь проти насилля в сім’ї».

Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати творчі здібності студентів, поглиблювати і розширювати їхні знання.



51 перегляд
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page