top of page

Інформаційна година до Дня матері


Земля дочекалась і рясту, і сонця, і цвіту. Душа, мов калина, росте і цвіте від тепла, Нічого не треба, нічого не хочу від світу, Аби тільки мати на білому світі була.

Сергій Пушик

Мама… Це перше слово, яке вчиться вимовляти дитина; це цілий світ, в якому тепло й затишно; це найближча людина, без якої не починалось би нове життя…

З нагоди особливого зворушливого Дня Матері, коли ми вшановуємо любов, ласку, добрі починання кожної Берегині роду, студентами 41-Ш групи і куратором Лебединською Т. М. було проведено виховні бесіди для молоді коледжу.

День матері в Україні, традиційно, святкують у другу неділю травня. Це свято не вважається державним, однак даний факт не заважає українцям висловлювати слова вдячності Матерям, дарувати їм квіти і подарунки.

Студенти дібрали цікаву інформацію й ознайомили присутніх з історією виникнення свята. Зокрема повідомили про те, що для офіційного закріплення Свята матері дуже багато зробила мешканка США Анна Джарвіс: у 1907 році вона виступила з ініціативою заснувати день, коли американці могли би вшановувати своїх матерів. Жінка буквально бомбардувала листами всі можливі офіційні установи, тож через кілька років її старання, все ж, увінчались успіхом – День матері був визнаний офіційним святом в Америці. З часом на державному рівні це свято було затверджено і в багатьох інших країнах світу.

Також студенти ознайомили слухачів із цікавими фактами про особливості традиційного святкування Дня матері у різних країнах. Наприклад, місцеві жителі Японії, США та Австралії дарують жінкам у цей день гвоздики. А в австрійських ресторанах з’являються спеціальні страви до Дня матері. Та найбільше, напевно, люблять це свято жителі турецького міста Афйон-Башмакчі – вони святкують його 52 рази на рік, тобто кожної п’ятниці.

Досить зворушливим був перегляд відеоматеріалу, у якому возвеличувалася роль Матері, її праця, недоспані ночі, створений родинний затишок, теплота і любов до своїх дітей. У багатьох студентів та ліцеїстів у ці хвилини на очах з’являлися сльози, що символізували щиру вдячність до своєї Неньки.

День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що всі ми з дитинства і через все життя несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї Матері, яка все зрозуміє, пробачить, притисне до серця і буде самовіддано любити свою дитину, незважаючи ні на що. Тож пам'ятайте – не потрібно чекати Дня матері для того, щоб сказати їй слова любові та підтримки. Любіть своїх Матерів, говоріть їм про те, яку важливу роль вони відіграють у вашому житті кожного дня!

Студентка 41-Ш групи Кислиця Олександра


92 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page