top of page

Героям Небесної Сотні присвячується


20 лютого Україна вшановує подвиг Небесної Сотні: людей, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

З нагоди вшанування п’ятої річниці історичних подій на Майдані в коледжі відбувся виховний захід присвячений Героям Небесної Сотні. Учасники заходу згадали події Революції Гідності, коли в центрі європейської столиці лилася кров і від куль снайперів гинули мирні люди. Скорботну картину доповнювали кадри тих трагічних подій та вірші, присвячені Героям Небесної Сотні, які лунали у виконанні студентів.

Про жертовний подвиг героїв та необхідність зберігати про них пам’ять у своєму виступі наголосив кандидат педагогічних наук, відмінник освіти України, директор Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського Савчук Петро Несторович. Він зазначив, що ті українці, які тоді вийшли на Майдан, мали на меті лише звернутися до тодішньої влади з вимогою підписати обіцяний договір про євроінтеграцію України. Але мирне зібрання обернулося трагедією, результатом якої є життя загиблих Героїв Небесної Сотні. Директор коледжу закликав студентську молодь пам’ятати про те, що відбувається в Україні, зробити висновки та будувати її краще майбутнє.

Перегляд фрагментів документальних фільмів про події на Майдані у 2013 та 2014 роках переніс учасників дійства у той трагічний для країни хід історії. Хвилиною мовчання згадали присутні у залі всіх, хто загинув під час Революції гідності, всіх героїв Небесної Сотні, всіх хто віддав своє життя на Південному Сході нашої держави за рідну неньку Україну.

Виховний захід підготували та провели студенти 31-ОМ групи на чолі з куратором Потримай Наталією Сергіївною. Автор сценарію та режисер постановник – викладач вищої категорії Скорич Наталія Валентинівна. Музичне оформлення – Крупський В'ячеслав Михайлович. Мультимедійні матеріали, документальне відео та презентації забезпечила викладач-методист Самборська Олена Дмитрівна. Постановку хореографічних номерів здійснювала викладач музичних дисциплін Левицька Олена Миколаївна.

Глядачі мали змогу побачити майстерно підготовленні музичні номери заходу: «Над землею тумани» (вик. тріо «Струни серця», керівник викладач-методист Сошинська Наталія Василівна); «Вставай моя рідна земля» (вик. Дмитро Мацуляк); «В чистім полі» (вик. Аліна Олійник); «Герої не вмирають» (вик. студентська група «Промінчики», керівник викладач музичних дисциплін Дмитришена Д.Є.).

Виховний захід не залишив байдужим жодного з присутніх у залі. Емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ми все пам’ятаємо. Герої не вмирають! Тож будьмо гідними наших Героїв!


105 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page