top of page

Кафедра мистецьких дисциплін презентує: сучасне мистецтво створення традиційної саморобної ляльки


І знову нас порадувала творчими здобутками кафедра мистецьких дисциплін. Викладач циклової комісії образотворчого мистецтва та художньої праці Школьнік Оксана Олегівна організувала чергову студентську творчу виставку. Глядачам запропоновано ряд саморобних текстильних ляльок, що були виготовленими на практичних заняттях з навчальної дисципліни «Декоративно-прикладне мистецтво з методикою» студентами 31-ОМ групи спеціальності Середня освіта (Образотворче мистецтво).

В експозиції представлено різні варіанти ляльки-мотанки, ляльки Тильди та Ляльки Сніжки. Кожна з ляльок виконана із збереженням традиційних правил виготовлення, національних уподобань та з урахуванням особливостей їхнього ритуального використання. Але при тому ляльки не є копіями з готових зразків, а несуть ознаки творчого підходу, самобутньої оригінальності. Кожна лялька виготовлена з любов’ю, охайно і грамотно. Кожна приваблює погляд і зацікавлює закладеною в неї безпосередністю і фантазійністю молодих художниць.

Бажаючим більше дізнатися про типологію саморобних традиційних ляльок, які продовжують бути популярними в Україні та в інших країнах світу, про історію їх виникнення, популяризацію та ужиткове значення, пропонуємо для перегляду цікавий культурологічний матеріал за інтернетними адресами: http://sumno.com/article/narodna-lyalka-motanka-oberig-nashyh-dush/ (про саморобних ляльок на теренах України) та http://arthandmade.net/articlesitem?id=4 (про саморобних текстильних ляльок у країнах Європи).


82 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page