top of page

Виховний захід (дискусія) до Дня Гідності та Свободи


Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна революції а дві – наш Майдан 2004 року і Революція 2013 року. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Сьогодні, 20 листопада 2017 року, у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського було проведено виховний захід (дискусію) до Дня Гідності та Свободи.

Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.

Минуло чотири роки із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців, зокрема нашої політичної еліти. До цих пір на території нашої держави немає спокою. Після Майдану розпочалися військові дії на Сході України, у ході яких було втрачено тисячі життів солдат і мирних жителів.

У стінах навчального закладу радо вітали голову Барської міської об’єднаної територіальної громади, учасника Революції Гідності Цицюрського Артура Анатолійовича. З урочистим словом до присутніх звернувся директор коледжу, кандидат педагогічних наук Савчук Петро Нестерович у своїй промові зазначив, що ми повинні свято берегти Пам’ять про істинних патріотів України, які поклали своє життя за Батьківщину, і складати найвищу шану героям Небесної Сотні, воїнам АТО.

Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу – і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах жертовного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців.

Захід підготували і провели студенти 31-Ж групи. Автор сценарію – куратор Слободянюк Ірина Юріївна. Організатори висловлюють щиру подяку за участь у проведенні заходу викладачам: Бистрицькій Нелі В’ячеславівні, Сошинській Наталії Василівні, Крупському В’ячеславу Михайловичу, Мілінчуку Андрію Олександровичу, Іськовій Лілії Михайлівні та народному фольклорному ансамблю «Калинове намисто»; студенту 31-М групи Гудзу Володимиру.

Пам’ятаймо: наш обов’язок – зберегти пам'ять про кожного, хто в боротьбі за нашу гідність, волю та кращу долю для України віддав найдорожче – життя!


898 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page