top of page

Свято Покрови Пресвятої Богородиці і День українського козацтва


Сторінки давньої історії України викликають почуття піднесення та гордості за свою землю і народ. Приходить усвідомлення того, що ми - нащадки козацького роду.

Щоб ушанувати мужність і героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України та сприяти зміцненню патріотичного духу в суспільстві 12 жовтня 2017 року в актовій залі Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського відбулись урочистості з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці і Дня українського козацтва.

Кожного року українці відзначають 14 жовтня свято Покрови Пресвятої Богородиці і День українського козацтва, а з 2015 року ще й День захисника України. Свято об'єднало славу козацької вольності – Запорізької Січі, юних Героїв Крут, визволителів Другої світової війни, воїнів Української повстанської армії, та учасників революції Гідності, добровольців, волонтерів, дітей і дорослих – усіх тих, хто наближає в різний спосіб перемогу, всіх, хто вболіває за долю України, за її майбутнє й працює на її благо.

У першій частині заходу йшлося про нелегку долю українського козацтва. Директор коледжу, кандидат педагогічних наук Савчук Петро Нестерович від імені адміністрації навчального закладу та від себе особисто щиро привітав усіх присутніх із наближенням свята Покрови Пресвятої Богородиці. Хвилиною мовчання учасники свята вшанували пам'ять загиблих.

Урочистості продовжилися концертною програмою , яку підготували та провели студенти 41-Ш групи на чолі з куратором Харитоновою Іриною Вікторівною. Активну участь у святі взяли студенти 1-Б(М), які порадували присутніх, майстерно виконаними, піснями.

Музичне оформлення забезпечували викладачі музичних дисциплін Залевський П. М., Даньков О.В. Організатори дійства висловлюють особливу подяку за допомогу Коваль Л.С.. Мультимедійний супровід концерту здійснювала студентка 41-Ш групи Люльчак Юлія. Над постановкою хореографічних номерів працювала студентка 41-Ш групи Цицюрська Оксана.

Сподіваємося, що традиція відзначення Дня захисника України буде підтримуватися, і наша молодь вивчатиме та цінуватиме історію й культуру рідного краю та зможе побудувати нову, сильну Україну! Це залежить саме від нас із вами!

Вікторія Беліж, студентка 41-Ш групи


139 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page