top of page

ХVІ Міжнародна конференція з питань теорії і практики формування та розвитку творчої обдарованості м


7 квітня, другий (пленарний) день роботи ХVI Міжнародної конференції з питань теорії і практики формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців у системі професійної освіти.

Престижність навчального закладу визначається не стільки роками існування, скільки практичним досвідом, творчими ініціативами педагогічного колективу, його готовністю та вмінням упроваджувати інноваційні педагогічні технології, постійно перебувати в авангарді сучасної освіти й орієнтуватися на перспективу, мати високий рівень наукового потенціалу.

Саме ці напрями стали пріоритетними в роботі Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського – освітянського вишу з власною історією і багатими традиціями, який, уже понад 30 років готуючи кадри для практичної роботи в галузях освіти, мистецтва, журналістики та права, функціонує в режимі неперервного розвитку і творчого пошуку.

«У навчальному закладі підтримуються зусилля молодих науковців щодо навчання в магістратурі, аспірантурі, створюються сприятливі умови та надається необхідна допомога для успішного виконання дисертаційних досліджень, покращення інформаційного забезпечення наукової діяльності молоді, їх участі в різного рівня наукових засіданнях та форумах», – наголошує директор коледжу, кандидат педагогічних наук, член-кореспондент АМСКП «Полісся» П. Н. Савчук.

На освітянській карті Вінниччини Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського ствердив себе як навчальний заклад із потужною науково-методичною базою. Уже 16 років поспіль у його стінах ініціюються, організовуються і проводяться регіональні та міжнародні науково-практичні конференції (в останні роки їх роботу координують А. І. Сторожук, кандидат мистецтвознавства, доцент, та М. О. Мороз, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри мистецьких дисциплін).

Як уже зазначалося, цьогоріч навчальний заклад гостинно прочинив свої двері для наукового зібрання XVI Міжнародної конференції з питань теорії і практики формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців у системі професійної освіти.

Другий день Конференції розпочався переглядом виставок та експозицій, серед яких на особливу увагу заслуговують презентація навчально-методичних посібників членів АМСКП «Полісся» та викладачів Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені М. Грушевського; фотовиставка краєзнавця, фотохудожника, почесного громадянина міста, заслуженого філателіста України Є. Меснянкіна на тему: «Місто Бар шляхами історії»; експозиція художніх вишивок майстрині О. Мартинової (м. Бершадь); виставка великодніх атрибутів Східного Поділля; тематична виставка «Великодня хустка моєї мами…»; виставка сучасних молодіжних прикрас в українському стилі викладача коледжу, кандидата економічних наук, народної майстрині Н. Белецької.

У ході творчого спілкування науковці мали змогу переглянути відеофільми про діяльність Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені М. Грушевського.

В останній день конференції працювали пленарне та секційні засідання, робота яких здійснювалася за шістьма напрямами: «Методологічні засади формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців»; «Інноваційні підходи, методики, технології та форми творчого розвитку майбутніх фахівців у системі професійної освіти»; «Теорія сучасної мистецької освіти та проблеми морально-духовного розвитку сучасної молоді як суб’єктів майбутньої професійної діяльності»; «Креативний фахівець: формування і розвиток у системі професійної освіти»; «Українська етнокультурна спадщина в контексті глобалізаційного полікультурного простору та в змісті національної загальної та педагогічної освіти»; «Етнокультурологічна підготовка майбутніх учителів у регіональному контексті викладання мистецьких дисциплін». Науковці з різних регіонів України, близького і далекого зарубіжжя (Польща, Хорватія, Чехія, Італія, Китай, Танзанія, Індія, Узбекистан, Казахстан, США) ділилися своїми поглядами щодо теорії і практики формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців у системі професійної освіти; виносили на обговорення актуальні психолого-педагогічні, філософські, теоретико-метологічні, етнокульторологічні, мистецтвознавчі, морально-етичні питання; намагалися знайти спільну точку зору щодо розвитку педагогічної, літературно-мистецької, краєзнавчої діяльності закладів професійної освіти в умовах глобалізації сучасних освітніх процесів.

У ході роботи пленарного засідання відбулося вручення дипломів новим членам АМСКП «Полісся».

Завершуючи пленарне засідання, В. В. Ягупов, доктор педагогічних наук, професор, академік МАНПО, академік АМСКП «Полісся», професор кафедри суспільних наук Національного університету оборони України ім. І.Черняховського, наголосив на чіткій організації наукового зібрання і його значущості у всеукраїнських масштабах. Професор висловив щире захоплення вдалим поєднанням атмосфери наукового пошуку та професорської години для студентів і викладачів коледжу.

Робота XVI Міжнародної конференції з питань теорії і практики формування та розвитку творчої обдарованості майбутніх фахівців у системі професійної освіти стала переконливим свідченням того, що і в провінційних навчальних закладах панує педагогічна креативність, дух наукового пошуку.

Кажучи словами Г. В. Онкович, доктора педагогічних наук, кандидата філологічних наук, професора, завідувача кафедри психолого-педагогічної освіти та медіадидактики Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, академіка АМСКП «Полісся», «…у Барі успішно апробувалися новітні форми проведення наукових зібрань... Колективне занурення студентів у майбутній фах, спілкування науковців між собою – усе, що відбувалося впродовж трьох днів, яскраво свідчило про те, що наукова конференція як інтерактивна медіаосвітня технологія успішно розвивається не тільки за кордоном, а й в українському науковому просторі. Це – не стрибок у минуле Європи, а вивірений крок у майбутнє України».


71 перегляд
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page