top of page

ФІНАЛЬНІ АКОРДИ ПРАКТИКИ «ПОЗАНАВЧАЛЬНА ХУДОЖНЬО-ТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ШКОЛЯРІВ»

Практична підготовка майбутніх педагогів-музикантів на засадах компетентнісного підходу повинна відповідати викликам часу і забезпечувати входження студента в нову педагогічно-рольову реальність, яка б органічно поєднала різні види художньо-творчої діяльності в роботі з учнями. Саме такі завдання реалізує практика з позанавчальної художньо-творчої діяльності школярів, покликана розширити знання студентів про особливості роботи керівника дитячого художнього самодіяльного колективу, адже професійна діяльність педагога-музиканта не обмежується лише проведенням уроків мистецтва – вона передбачає залучення дітей та юнацтва до різноманітних форм музично-виховної роботи.


Цьогоріч студенти 41-М групи спеціальності 014 «Середня освіта. Музичне мистецтво» Кіндич Мирослава, Лаута Вікторія, Олійник Анастасія, Пасічник Віталіна, Слободянюк Роксолана (керівники практики: к.п.н. Дікун Ірина Анатоліївна, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін Левицька Олена Миколаївна) набули досвіду організації шкільного музично-театрального гуртка і підготували постановку тіньового театру «Радість нам ся явила». Презентували свою роботу 20 грудня на базі практики, у 3-А класі (класний керівник Тарнопольська Ірина Дмитрівна) Барського ліцею №2 Барської міської ради.



За період практики майбутні фахівці успішно опанували технології колективного сюжетоскладання, набули вмінь виготовлення витинанок, оформлення сцени та вибору декорацій, роботи з тінями фігур, розучили й виконали а капела та з супроводом різдвяні колядки і проявили акторську майстерність, перевтілившись у персонажів різдвяних дійств. Результат проведеної роботи – 1-ше місце в XV Міжнародному конкурсі «Україна єднає світ», головою журі якого є Герой України, народна артистка України Ада Роговцева!

Дякуємо завідувачці практик Марчук Світлані Віталіївні, заступниці директора з навчальної роботи докторці філософії Самборській Олені Дмитрівні за підтримку та оновлення змісту практичної підготовки, що забезпечує якісне становлення сучасного вчителя музичного мистецтва. Висловлюємо вдячність старшому викладачеві кафедри педагогіки, психології та фахових методик Зеленюкові Сергію Вікторовичу за якісне технічне забезпечення і заступниці директора з гуманітарної освіти та виховної роботи к. ек. н. Блідченко Надії Григорівні за допомогу в забезпеченні відеомонтажу і розміщенні відео вистави театру тіней «Радість нам ся явила» на ютубі.

Уклінно дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за можливість навчатися і здобувати професію для майбутнього нашої незалежної України!

Слава Україні!

Ірина ДІКУН, викладач-методист,

старший викладач кафедри мистецьких дисциплін,

кандидат педагогчних наук




194 перегляди

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page