top of page

СВЯТО РОМАНТИКИ, КОХАННЯ ТА НІЖНОСТІ

День святого Валентина є неофіційним святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття: сьогодні його широко відзначають у всьому світі.

Саме 14 лютого закохані висловлюють свої щирі почуття й обмінюються подарунками, влаштовують романтичні сюрпризи своїй другій половинці.



Головним кольором Дня святого Валентина прийнято вважати червоний або рожевий. Саме в таких відтінках намагаються дарувати подарунки.

Звісно ж, одним із головних повір’їв Дня святого Валентина є те, що весілля або заручини цього дня обіцяють довге і щасливе життя.

Побутує думка, що, коли цього дня закохана пара дасть обопільну клятву вірності, жодні спокуси не зможуть зруйнувати цей союз.



Молоді дівчата зранку 14 лютого виходять на вулицю і дивляться в небо: якщо бачать багато-багато птахів, то і залицяльників буде багато.

У день закоханих навіть птахи знаходять собі пару. Якщо подивитися в небо і спробувати знайти там пташину пару, то можна передбачити, яким буде обранець: якщо це синички – наречений буде веселим, молодим і добрим; якщо ворони – суджений буде старшим і суворим; якщо ж сороки – то балакучим і легковажним.

Аби дізнатися, як зватимуть судженого, дівчині потрібно вийти на вулицю і запитати ім’я першого зустрічного чоловіка. Якщо ж чоловік не назве свого імені, то заміжжя відбудеться не скоро.

Багато закоханих цього дня влаштовують святкову вечерю на двох у кафе, ресторані або в домашній атмосфері. Цю дату також часто обирають для початку спільного життя. Закохані вірять, що таким чином вони збільшують свої шанси прожити в гармонії та щасті.

Із нагоди святкування Дня святого Валентина студенти 41-М групи (куратор – Анеля Леонардівна Важеніна) і студенти 2-БМОМ групи (куратор – Алла Володимирівна Лісова) за сприяння та допомоги студентської ради КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» у фоє закладу організували тематичну фотозону, де закохані пари й усі охочі могли зафіксувати щасливі моменти свого життя.



Чи не основним атрибутом Дня святого Валентина є специфічна листівка з освідченням у коханні – «валентинка». Її часто роблять у формі сердечок, оздоблюють різноманітними квітами, ангелами, голубками, поцілунками… 14 лютого студенти створили колективну валентинку «Коледж – любов моя», на якій можна було зафіксувати своє освідчення закладові освіти.

До Дня святого Валентина студентські лідери оголосили в коледжі онлайн-флешмоб «Українською красиво про кохання… Признач побачення в бібліотеці». Учасникам потрібно було обрати поезію чи уривок прози про кохання сучасного українського автора або ж класика і прочитати ці тексти на камеру та зробити допис у Facebook, Instagram тощо. 




14 лютого у фоє коледжу пройшла благодійна акція «Серденько донатить», під час якої можна було придбати сувенір у формі сердечка. Усі зібрані кошти ( а це 2270 грн) будуть спрямовані на підтримку ЗСУ.

У День святого Валентина в коледжі працювала «Пошта Купідона». Тож усі охочі мали змогу відправити послання своєму обранцеві чи обраниці.

Анеля Леонардівна ВАЖЕНІНА,

викладач циклової комісії музично-теоретичних

дисциплін та інструментального виконавства


98 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page