top of page

ПРАКТИКА – ПЕРШИЙ КРОК ДО ПРОФЕСІЇ ЮРИСТА


Навчання в КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» гармонійно поєднує фундаментальну юридичну освіту та спеціалізовану професійну підготовку майбутніх правників, яка розпочинається вже на першому курсі.

Так, здобувачі 1-го курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і студенти 2-го курсу освітньо-професійного ступеня «Фаховий молодший бакалавр» спеціальності 081 «Право» пройшли навчальну практику, що тривала з 17 по 28 червня 2024 року.

За цей час студенти, окрім аудиторних занять, де вони дізналися про практичні аспекти юриспруденції, здобули практичні навички роботи з правовими і процесуальними документами, ознайомилися з особливостями, формами і методами роботи юридичної клініки коледжу, набули навиків консультування клієнтів, провели роботу з дослідження нормативно-правової бази і формування практичних справ клієнтів клініки.

У межах практики майбутні правники відвідали ряд державних, правоохоронних і правозахисних органів. Зокрема було проведено тематичні екскурсії до приватного нотаріуса Мельника О.М. та до Центру надання адміністративних послуг, Барського районного суду, Барського відділу реєстрації актів цивільного стану. Ці екскурсії допомогли студентам поглибити розуміння реалій юридичної діяльності в Україні та виявити необхідні передумови для успішності в цій професії.

Не менш цікавою виявилася і технологічна практика здобувачів 2-го курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і студентів 3-го курсу освітньо-професійного ступеня «Фаховий молодший бакалавр», що тривала три тижні. Упродовж цього періоду студенти під керівництвом досвідчених фахівців набували практичного досвіду роботи юриста на підприємствах, в установах та організаціях і виробляли навички дослідницької та практичної роботи, розв’язання прикладних завдань і ділового спілкування.

Тісна співпраця з керівниками практики сприяла оперативному реагуванню на проблеми в її організації, безпосередньому проведенні, звітуванні, що дозволило досягти мети і реалізації поставлених завдань.

Під час захисту практики здобувачі проявили високий ступінь теоретичних знань і практичних навиків, продемонстрували виконані завдання, а саме спроєктовані зразки правових та процесульних документів, відео наданих консультацій. Особлива увага була приділена функціонуванню баз практики в умовах воєнного стану.

Майбутні фахівці права набули первинного професійного досвіду і залишились вдячними за отримані позитивні враження від процесу проходження практики.

 

Вікторія СЛУГОЦЬКА, асистент

кафедри соціально-економічних дисциплін

 



 

258 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page