top of page

ПЕРЕМОГА В КОНКУРСІ ПРОЄКТІВ 2023 ВІД МОЛОДІЖНОГО БАНКУ ІНІЦІАТИВ БАР


У березні 2023 року відбувся конкурс малих грантів «Соціальна згуртованість громад – шлях до миру», який проводився в межах проєкту «Рух молодіжних банків ініціатив» під назвою «Конкурс грантів для молоді». Метою проєкту було активізувати та об'єднати 120 внутрішньо переміщених осіб віком від 14-ти років з молоддю Барської громади та через надання мінігрантів подолати соціальні і психологічні проблеми, забезпечити підліткам можливість адаптуватися в громаді, створити їм умови для самореалізації «сьогодні».

Для участі в конкурсі подали заявку 7 команд, до складу яких входили студенти КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» та учні закладів загальної середньої освіти міста Бара.

Здобувачі спеціальності 013 «Початкова освіта» Потримай Анастасія (11-Ш), Гресюк Олена (31-Ш), Адамовська Карина (41-Ш) взяли участь у тренінгу «Як написати соціальний проєкт на конкурс від Молодіжного Банку Ініціатив БАР», метою якого було допомогти реалізувати власні ідеї та ініціативи. Тренінг передбачав активну діяльність учасників спільно з модераторами, котрі зуміли представити найбільш типові інструменти діяльності та виконання завдань. Модераторами тренінгу були Мочарний Роман Петрович та Коляда Ольга Олександрівна. Команда від коледжу представила проєкт «Центр розвитку дітей молодшого шкільного віку «Країна дитинства». Пройшовши дводенне навчання у сфері проєктування та вміло використавши набуті знання, наші студенти відзначилися своєю креативністю і вмінням працювати в команді.

Проєкт «Центр розвитку дітей молодшого шкільного віку «Країна дитинства» був визнаний одним із переможних у конкурсі проєктів 2023 від Молодіжного Банку Ініціатив БАР. Команда, яка представила проєкт, отримала грант на суму 5 тисяч гривень на його реалізацію. Цей успіх є свідченням професіоналізму студентів, які переконані, що їхній досвід та робота матимуть значний вплив на суспільство і допоможуть вирішувати важливі проблеми.

Враження, якими поділилися конкурсанти:

Анастасія: «Для нас проєкт є новим, ми ще нічого подібного не робили; він став свого роду викликом. Упевнено можу сказати, що це не останній досвід праці з проєктами».

Олена: «Я щиро вдячна коледжу та МБІ за можливість набути досвіду в проєктуванні та втілити свою ідею в життя».

Карина: «Беручи участь в МБІ, я зрозуміла, що це чудова молодіжна організація, яка надає можливість підліткам розвиватися, удосконалювати свої лідерські якості та загалом досягати поставлених цілей. На початку я навіть не могла уявити, що ми станемо переможцями, що саме наш проєкт виявиться найкращим; але згодом реальність перевершила наші очікування».

Анастасія ПОТРИМАЙ,

студентка 11-Ш групи


196 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square

Лічильник:

© КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського"

bottom of page