top of page

НОВИЙ ПІДХІД – НОВІ ВІДКРИТТЯ


25 червня студенти 31-Ж групи склали семестровий екзамен з комп’ютерних видавничих технологій  і художнього оформлення видань. Іспит пройшов у формі звіту про творчі проєкти. Студенти продемонстрували авторські роботи, створені протягом року під керівництвом Ніни Олександрівни Ляхнович – викладачки циклової комісії фізико-математичних дисциплін.

У складі екзаменаційної комісії працювали: Олена Дмитрівна Самборська – заступниця директора з навчальної роботи, докторка філософії; Тетяна Михайлівна Лебединська – голова циклової комісії викладачів спеціальності «Журналістика»; Оксана Володимирівна Кондратюк – кураторка групи. Особливим гостем захисту творчих проєктів був Вадим Станіславович Мазурик – представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області. Спілкуючись зі студентами, пан Вадим наголосив, що справжній журналіст повинен володіти глибокими знаннями з історії, літератури, мови і, безперечно, сучасних комп’ютерних технологій.

Першим презентував свою роботу Артем Стрєлков. Студент підготував збірку «Давньогрецький пантеон».

Вадим Багрій зверстав власну газету, яка має назву «Молодіжка», розповів історію появи продукту і те, що саме надихнуло його на створення газети.

Вікторія Красовська представила збірку власних віршів та світлин.

Марина Мельник оформила спеціальний випуск історичного журналу, присвячений 116-й річниці бою під Крутами. Тут усе добре продумано: від шрифтів і заголовків – до змісту. Роботу відзначили як одну з кращих.

Назар Костенюк оформив збірку віршів своєї землячки Людмили Петрівни Мороз.

Артем Сверенюк підготував книжку про Наполеона Бонапарта.

Присутніх на захисті вразила робота Ярослава Коновалова – нетрадиційна за змістом і формою книга про Генріха Форда.

Привернула увагу екзаменаторів і робота Христини Коломієць. Це колосальний проєкт про Розстріляне відродження – літературно-мистецьке покоління 20-х–початку 30-х років XX століття в Україні. Літературно-історичний журнал виконано в чорно-червоній кольоровій гамі; він має глибоке наповнення, багатий ілюстративний матеріал, над яким студентка попрацювала в кількох програмах. Роботу Христини відзначено як одну з кращих. Авторці рекомендовано зробити заявку на участь цього проєкту у творчому конкурсі.

Сніжана Федорцова підготувала брошуру «Радісні рослини» (ця тема вже багато років близька і цікава студентці).

Лада Ковальчук презентувала журнал про фітнес.

Ірина Кофан оформила збірку «Поезія нескорених», у якій зібрані вірші на тему війни. Цей найоб’ємніший проєкт (68 сторінок!) оформлений у стилі мілітарі. Зміст поезій студентка пропустила не тільки через комп’ютер, а й через своє світовідчуття, що додало роботі особливого шарму.

Вікторія Гуршал до захисту підготувала книгу про Valorant. Творчий проєкт став підтвердженням високого рівня знань студентки з КВТ і художнього оформлення видань.

Патріотичним змістом наповнена робота Юлії Карчевської «Велич і вічність». Цей проєкт, присвячений творчості Тараса Шевченка, Лесі України і Василя Стуса, дівчина оформила у традиційних для сучасного стилю жовто-блакитних кольорах.

Нестандартна форма екзамену і творчий підхід студентів до виконання поставлених завдань підтвердили добре відому тезу про те, що новації гарантують відкриття.

Вадим БАГРІЙ,

студент 31-Ж групи





130 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page