top of page

На рахунку юних філологів коледжу нова перемога!

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться в Україні з 2001 року, як правило, у чотири етапи – на шкільному, районному, обласному і підсумковому рівнях. Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» і Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти».

Відкриваючи 9 листопада 2021 року, у День української писемності та мови, ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, заступниця міністра освіти та науки Віра Рогова наголосила, що «з метою зацікавленості всіх до вивчення рідної мови, її популяризації та знання нашої мови» МОН підсилить увагу до конкурсантів, зробить певні зрушення в Положенні конкурсу і додасть певну кількість балів переможцям при вступі в заклади вищої освіти.

ІІІ (обласний) етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбувся 21 січня 2022 року в режимі онлайн. Комунальний заклад вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» на ньому представляли: Ірина Чебан, студентка 21-Ж групи (викладач – Мельник О. М.), Анастасія Шморгун, студентка 41-Ж групи (викладач – Пантелюк Л. В.), Юлія Гресюк, студентка 41-Ш групи (викладач – Слободянюк Л. М.).

Із великою приємністю повідомляємо, що студентка спеціальності «Початкова освіта» Юлія Гресюк уже вкотре виборола перемогу – ІІІ місце – серед здобувачів освіти педагогічних коледжів Вінницької області в знаному далеко за межами України міжнародному філологічному конкурсі.

Педагогічний і студентський колективи нашого коледжу по праву можуть гордитися такими майбутніми фахівцями в освітянській галузі, як Юлія. Тож бажаємо дівчині ніколи не втрачати інтересу до філології, а лише прагнути збагачувати власну скарбницю знань і здобутків!

Лариса СЛОБОДЯНЮК, голова циклової комісії

викладачів української і зарубіжної філології


85 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page