top of page

НАША СИЛА – У ЄДНОСТІ!



День єдності – державна акція, що вперше відбулася 16 лютого 2022 року згідно з Указом Президента України.

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з’явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

Тож цього року День єднання святкуємо втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни це свято набуло особливого сенсу, адже українці мають показати усьому світові, що зараз вони єдині і будуть відстоювати своє майбутнє і незалежність.

Покликанням Дня єдності українського народу є посилення згуртованості українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах протистояння ворогові, зменшення загроз інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість, виховання відчуття взаємовиручки, одностайності та єдиної родини…

Разом з усіма українцями День єднання України вже третій рік поспіль відзначають і студенти Кому­нального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Гру­шевського». Розум, воля і любов до рідного краю згуртовують молоде покоління для здійснення високої мети – процвітання соборної, незалежної, демократичної і могутньої України.

Директор коледжу Петро Нестерович Савчук щоразу зазначає, що зовнішні та внутрішні виклики, які постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, упевненості, усвідомлення цінності незалежності, демократії, національних мов та культури, а також конкретних дій. Думку свого наставника підтримує актив коледжу, який організував не один захід, спрямований на єднання та підтримку українців – таких різних і таких схожих водночас.

16 лютого – особливий день, коли вся нація об’єднується в ім’я свободи, незалежності і патріотизму; він наповнений гордістю за національну спадщину, силу та віру в майбутнє.

Усі, хто долучився до акції, щиро переконані, що наша єдність має залишитися міцним ланцюгом, який захищає та оберігає нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Тільки разом ми сильні, бо наша сила – у єдності. Разом і спільними зусиллями – до Перемоги!

Олег ОСИПЧУК, член творчого об’єднання

кореспондентів газети «Журналіст»

40 переглядів

Komentáře


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page