top of page

Бути грамотним – модно, круто, престижно!

До Міжнародного дня грамотності, який щорічно відзначаємо 8 вересня, студенти 21-ЮЖ групи разом із куратором Кондратюк Оксаною Володимирівною відзняли відеофлешмоб, мета якого – відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому.

Організатори флешмобу порушили ряд важливих питань, зосередивши увагу студентів на тому, що грамотність допомагає засвоїти найважливіші життєві навички, які дають можливість гідно протистояти життєвим викликам.

Щоб сформувати ціннісне ставлення до процесу навчання, студентам були дані корисні поради, адже грамотність є основою для здобуття нових знань і вмінь, які можуть знадобитися практично в будь-якій сфері життя, зокрема і в побудові кар’єри.

Які ж рекомендації прозвучали з уст учасників флешмобу?

По-перше, читайте. Адже читання має дивовижну користь для мозку та психічного здоров’я. На відміну від соцмереж і телебачення, які стимулюють пасивне споживання інформації, читання – це активний процес.

По-друге, користуйтеся словниками. Рекомендація дуже проста: потрібно мати під рукою авторитетні тлумачний та орфографічний словники, а також зазирати на портали, що посилаються на визнані джерела.

По-третє, вимкніть автозаміну на телефоні. Коли телефон виправляє за нас усі помилки, ми втрачаємо мотивацію хоча б мінімально стежити за тим, як пишемо те чи інше слово.

По-четверте, навчайтеся. Існує велика кількість інтерактивних сервісів для вивчення мов. Один із найкорисніших – тренажер із правопису української мови.

По-п’яте, розмовляйте, слухайте, дивіться. Саме лише копирсання в граматиці не дасть можливості відчути мову. Грамотне мовлення – це звичка. Як відомо, для формування звички потрібно близько 20-ти днів. Поставте собі за мету протягом цього часу стежити, як пишете й говорите, вчіться помічати власні огріхи.

Усі ці поради переконливо доводять, що грамотність – ознака інтелігентної й освіченої людини. У найширшому значенні – це не лише вміння читати, писати, правильно говорити, зрозуміло висловлювати думки, а й спосіб сприймання світу, відтворення його у свідомості.

Отож, будьмо грамотними! Розвиваймося! Навчаймося! І все буде Україна!

Христина Коломієць,

студентка 21-ЮЖ групи



150 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square

Лічильник:

© КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського"

bottom of page