top of page

Завершилася технологічна практика в 31-Ж групі

14 лютого 2021 року студенти 31-Ж групи спеціальності «Журналістика» Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» успішно завершили дистанційне проходження технологічної практики.

Керівниками практики від коледжу були призначені досвідчені викладачі фахових дисциплін: Ляхнович Н.О, Лебединська Т.М., Кондратюк О.В. Згідно з навчальним планом і графіком освітнього процесу, щовівторка наставники організовували онлайн-конференції, у ході яких студентська молодь отримувала інструктажі з техніки безпеки, методичні рекомендації, вказівки, поради. Практиканти виконували цікаві завдання: писали статті різних жанрів, брали інтерв’ю, проводили опитування, створювали відеоролики, записували радіоефіри.

18 лютого 2021 року відбувся захист практики. Кожен студент детально звітував про виконання своєї програми. Члени комісії оцінили роботи студентів за результатами створених журналістських матеріалів і підготовленої презентаціії, характеристикою з місця проходження практики, набутим рівнем професійної компетенції. Заступник директор з навчальної роботи Самборська О.Д. та завідувач практиками Марчук С.В. відзначили якісний рівень підготовки майбутніх журналістів.

Ми поспілкувалися з наставниками і студентами 31-Ж групи, аби дізнатися їхні враження про виробничу практику, що пройшла в дистанційному форматі. Своїми думками поділилася Єлизавета Лєонова: «Я думаю, що це була чудова можливість проявити себе для тих, хто цікавиться фрілансом, який отримав широке поширення завдяки мережі інтернет. Звичайно, для мене краще працювати офлайн. Тому що саме завдяки офлайн-формату ми спілкуємося «живою» мовою, заводимо нові знайомства, бачимо емоції людей». Погодилася висловити свою думку й Ірина Мазур, яка проходила практику в ТОВ «Хмільницьке» агропромхолдингу «Астарта-Київ»: «Незважаючи на хвилювання, а іноді й зневіру, я впевнено рухалася до поставленої мети. Перебування на практиці однозначно пішло мені на користь та залишило незабутні враження. Я спробувала себе в майбутній професії на всі сто відсотків, за що вдячна своїм керівникам».

Бобир Ольга Іванівна зазначила: «Для мене не принципово онлайн чи офлайн. Для роботи в газеті головне – ініціативність, креативність у створенні й підготовці матеріалів. А ще професіоналізм і добросовісність у виконанні завдань. Якщо це все є – то гаразд. Роботою студентів задоволена, працювати з ними було цікаво. Завжди навчаємося одні в одних».

Кондратюк Оксана Володимирівна вважає, що «робота офлайн, тобто наживо, набагато продуктивніша, ніж онлайн. Живе спілкування, обмін думками і досвідом цінніші за правильно виписані, запозичені з інтернету слова».

Отож, на думку студентів та їхніх наставників, у цілому технологічна практика пройшла на відмінно. Безумовно, працювати на віддалі було дещо незвично для всіх учасників освітнього процесу, але, незважаючи на це, усі студенти досить вдало впоралися з виконанням поставлених завдань, отримали масу позитивних вражень та визначили чіткі перспективи на четвертий курс.

Олена Куліш та Діана Смашна,

студенти 31-Ж групи



65 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square

Лічильник:

© КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського"

bottom of page