top of page

ЗАВЕРШЕНО НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВІ ЗБОРИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ПЕРШОГО КУРСУ


Щорічно, відповідно до програми навчальної дисципліни «Захист України», студенти першого курсу КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» проходять навчально-польові збори, метою яких є практичне застосування набутих теоретичних знань.

Цьогоріч першокурсники показали високий рівень практичної підготовки і свою готовність до захисту України. Усі учасники навчально-польових зборів відповідально поставилися до виконання визначених завдань. Напружена робота юнаків та дівчат у цей період була надзвичайно продуктивною. Студенти під контролем спеціалістів Державної служби надзвичайних ситуацій випробували свої сили в опануванні теоретичних і практичних навичок, дій і нормативів із тактичної підготовки, прикладної фізичної підготовки, прийомів стрільби та розбирання і збирання автомата, алгоритму домедичної допомоги і тактичної медицини, мінно-вибухової справи, психології взаємовідносин з військовослужбовцями, які повернулись із зони бойових дій. 

Від навчально-польових зборів у підлітків залишились яскраві враження.

 

Коцюдим Вікторія:

– Було дуже цікаво та повчально. Я дізналася багато актуальної інформації. Найбільше запам’яталась тематична станція «Домедична допомога». Ми навчилися накладати бинти на різні частини тіла: голову, грудну клітку, руки, ноги… Загалом було дуже цікаво та пізнавально.

Брензей Дарина:

– Польова практика була надзвичайно цікавою та корисною! Ми отримали багато цінної інформації про накладання пов'язок, використання військового оснащення; послухали цікаву розповідь про роботу пожежного. Загалом мені все сподобалось.

Декалюк Вероніка:

Станція «Вогнева підготовка» залишила незабутні враження. Інструктор професійний, а умови для тренувань безпечні та комфортні. Після відвідування цієї станції почуваєшся впевненіше. Було дуже цікаво та корисно.

Дейнека Тетяна:

Військово-польові збори були надзвичайно інтенсивними і корисними. Це був час випробування фізичних і психологічних здібностей, формування тактичних навичок. Загалом ми дізналися багато нового та цікавого.

Шклярук Тетяна:

–Практика була надзвичайно цікавою та пізнавальною! Особливо мені запам'яталась розповідь військових про їхнє оснащення. Загалом враження від практики лише позитивні, і я дуже задоволена набутим досвідом та знаннями.

Мариняк Каріна:

– Польові збори справили на мене сильне враження! Було надзвичайно цікаво побачити на власні очі зброю, димові трубки та інше спорядження, про яке раніше тільки читала. Особливо сподобалось, що нам не просто розповідали, як цим користуватись, а й давали можливість приміряти бронежилети та каски. Такі практичні заняття допомагають краще зрозуміти реалії військової справи та відчути себе частиною команди.

Богдан ЮРЧУК,

викладач соціально-економічних дисциплін

 



35 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page