top of page

Життя – це найцінніший скарб


Щороку 10 вересня відзначаємо Всесвітній день запобігання самогубствам. Ключова мета заходів, які організовує світова спільнота, – поінформувати людей про самогубство як глобальну моральну проблему; донести знання про те, як можна запобігти суїциду; зменшити стигматизацію, пов'язану з самогубцями.

Цього дня варто нагадати кожному, що життя – це багатство, яке людина отримує при народженні, навіть не усвідомлюючи, наскільки це великий скарб. І кожен сам вирішує, як скористатися цим скарбом і як пройти свій життєвий шлях, на якому трапляються не лише приємні події, але й серйозні випробування. Зневіра у своїх силах і самотність часто штовхають людей на необдумані вчинки. У такі моменти важливо пам’ятати, що життя дає кожному змогу випробувати себе, вийти переможцем зі складної ситуації і реалізуватися.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожні 40 секунд одна людина вчиняє самогубство. Це близько 800 тисяч осіб на рік, хоча за іншими даними кількість самогубців наближається до мільйона. Іще більше людей роблять спроби суїциду (за оцінками ВООЗ, вони стаються приблизно у 20 разів частіше).

На жаль, щорічно сотні тисяч людей вибирають самогубство як вихід зі складних життєвих ситуацій. Це призводить до тяжких наслідків для багатьох сімей і спільнот. Основна причина самогубств полягає в психічних труднощах, у депресії, тривожності, стресі, відчутті самотності та в інших психологічних проблемах.

У Всесвітній день запобігання самогубствам проводять різноманітні заходи з метою популяризації інформації про шляхи запобігання суїциду і надання допомоги. Це можуть бути конференції, семінари, тренінги, святкові заходи, соціальні кампанії та багато іншого. Важливо сприяти доступності психологічної допомоги та розбудові спільнот, які підтримують і допомагають усвідомити, що життя цінний дар, який потрібно берегти.

Студентська рада Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» запропонувала здобувачам освіти долучитися до спілкування за допомогою символічної Скриньки теплих побажань (вона стоятиме у фоє коледжу), у котру кожен охочий зможе написати приємні і такі потрібні слова підтримки.

Члени Студради переконані, що кожній людині важливо пам'ятати: навіть найменший прояв доброти може змінити чиєсь життя і допомогти комусь знайти віру і надію.

Отож, вірмо в себе та у свої сили!

Бережімо своє життя, бо це неоціненний скарб!

Пам’ятаймо, що його не можна прожити двічі!

Життя – це можливість,

Скористайся нею.

Життя – це мрія,

Здійсни її.

Життя – це виклик,

Прийми його.

Життя – це кохання,

Насолодися ним сповна.

Життя – це боротьба,

Стань борцем.

Життя таке чудове,

Не згуби його.

Це твоє життя,

Борись за нього!

Ірина Кофан,

кореспондент творчого об’єднання газети «Журналіст»




52 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square

Лічильник:

© КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського"

bottom of page