top of page

ДІАЛОГ ІЗ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ ОФІЦЕРОМ

28 вересня студенти спеціальності 081 «Право» та учні Обласного наукового ліцею-інтернату зустрілися з поліцейським офіцером Барської ТГ Владиславом Карим. Тема спілкування – «Попередження вчинення студентами чи відносно них адміністративних або кримінальних правопорушень».


Організатори зустрічі поставили за мету в процесі діалогу розширювати правові знання учнівсько-студентської молоді, формувати усвідомлення правомірної поведінки; прищеплювати повагу до прав інших людей та до законів України, забезпечувати профілактику правопорушень.

Майбутні фахівці в галузі права отримали ґрунтовну інформацію про роботу правоохоронних органів нашого міста. Працівник поліції ознайомив здобувачів освіти з правами, обов’язками та правовою відповідальністю неповнолітніх; детально розповів про правила поведінки особи у випадку, коли її затримав працівник правоохоронних органів, а також про порядок застосування вогнепальної зброї у таких ситуаціях.

Студенти та ліцеїсти жваво обговорювали правила притягнення неповнолітніх до адміністративної та кримінальної відповідальності за вживання наркотичних речовин, жорстоке поводження з тваринами, паління в громадських місцях, відшкодування нанесених збитків.

Майбутні правники цікавились особливостями служби у відділах національної поліції, у них виникло багато запитань щодо права неповнолітніх на водіння транспортних засобів.

З огляду на реалії сьогодення, Владислав Карий говорив про важливість забезпечення умов для збереження життя і здоров’я здобувачів освіти під час воєнних дій в Україні. Особливу увагу працівник поліції приділив інформації про порядок дій у закладі освіти на випадок повітряної тривоги.


Галина ШМИРКО,

викладач правових дисциплін



127 переглядів

コメント


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page