top of page

Ансамбль козацької пісні досяг нових мистецьких вершин

Вимушений перехід Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» на дистанційну форму навчання спонукав як викладачів, так і здобувачів освіти до пошуку нових форм взаємодії один з одним, реалізації свого творчого потенціалу в абсолютно незвичних умовах перебування на досить великій відстані не лише в реальному, але й у віртуальному просторі.

Проте, як кажуть, для творчих особистостей відстань не відіграє вагомої ролі, бо їхні серця часто чують і наспівують ту ж саму мелодію, а душі прагнуть возз’єднатися в єдиному ритмі.

Усе вищесказане повною мірою стосується учасників народного ансамблю козацької пісні, для яких співати – це значить повноцінно жити, відчувати, самим насолоджуватися українською піснею та іншим дарувати можливість захоплюватися її красою і мелодійністю.

Отож творча молодь під керівництвом свого талановитого наставника Сошинської Наталії Василівни почала шукати, де зреалізувати свій потенціал у таких непростих умовах світової пандемії. А хто шукає, той, безумовно, знаходить! Переглянувши ряд пропозицій щодо участі в різноманітних всеукраїнських і міжнародних конкурсах, колектив обрав два з них – IX Міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс мистецтв «DANCESONGFEST-2020» (м. Харків) і Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв «Мелодія моєї мрії» (м. Київ).

Далі був довготривалий пошук пісень для виконання на обраних конкурсах, і, нарешті, остаточний вибір – пісня «Козацька вдача» (музика В. Кузнєцова, слова В. Крищенка). А ще – чимало докладених зусиль і море переживань напередодні серйозних мистецьких випробувань.

У Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Мелодія моєї мрії» (м. Київ) брало участь багато колективів. Наш народний ансамбль козацької пісні у важких умовах змагальності виборов почесне І місце, і всі його учасники й керівник були нагороджені кубками та дипломами.

До участі в IX Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «DANCESONGFEST-2020» долучилися 120 творчих колективів з різних країн світу, у тому числі з Болгарії, Молдови, Італії та, звісно ж, України. І тут наші «козаки» на чолі з Наталією Василівною, обійшовши у творчих перегонах інших конкурсантів, знову стали дипломантами – вони вибороли не тільки I місце, але й приз глядацьких симпатій і були нагороджені почесними кубками.

Звичайно ж, увесь викладацько-студентський колектив Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» пишається великими здобутками народного ансамблю козацької пісні, зичить його учасникам і талановитому керівникові Сошинській Наталії Василівні невичерпної енергії і подальших успіхів у підкоренні найвищих мистецьких вершин!





31 перегляд
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square

Лічильник:

© КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського"

bottom of page