top of page

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ 2024

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки, міжнародне свято, покликане берегти давні народні традиції створення і носіння етнічного українського одягу – справжньої національної святині, що символізує красу, міць, щасливу долю та родинну пам’ять.



16 травня 2024 року традиційний український одяг одягнули люди в 70-ти країнах світу.

Українська федерація «Спорт заради розвитку» ініціювала проведення в цей день Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ».


Основна мета свята – єднання українців і міжнародної спільноти по всьому світу в підтримці ЗСУ та незламного українського народу, підвищення рівня рухової активності.

Станом на 15 травня 2024 року для участі в масштабному заході зареєструвалося понад 678000 осіб, із них понад 10000 представників педагогічної спільноти і здобувачів освіти.



Відрадно, що до Національної руханки у вишиванках активно долучились учні, студенти і педагоги Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського».

Для коледжан День вишиванки – це символічне свято, яке об'єднує серця і душі учнівсько-студентської молоді та викладачів.

І знову наш коледж перетворився на калейдоскоп яскравих барв, колоритних візерунків і неповторних орнаментів, які надихали та окриляли всіх навколо.

Спільні світлини, щирі посмішки та дружня атмосфера зробили цей день незабутнім і сповненим невимовної гордості за наш народ і нашу Україну.

Надія БЛІДЧЕНКО, заступник директора

з гуманітарної освіти та виховної роботи

 



 

268 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page