top of page

На старті нових можливостей

25 травня 2020 року в режимі онлайн з використанням платформи Zoom відбулося спільне засідання адміністративної ради і приймальної комісії Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського.

Розпочинаючи офіційну роботу відеоконференції, Савчук П. Н, голова приймальної комісії, директор коледжу, кандидат педагогічних наук, проаналізував ряд профорієнтаційних заходів, які провів колектив закладу освіти протягом поточного навчального року, що дозволило поінформувати випускників загальноосвітніх шкіл про особливості навчання в коледжі за освітніми ступенями і спеціальностями та в Обласному гуманітарному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей. Інформаційно насиченими і цікавими для абітурієнтів були Дні відкритих дверей, під час яких проводилися творчі конкурси, профорієнтаційні олімпіади, бесіди. Як наголосив у своєму слові директор коледжу, в умовах нинішньої епідеміологічної ситуації вступна кампанія буде особливою і пройде в оновленому форматі. Петро Нестерович підкреслив, що особливу увагу необхідно приділити роз’яснювальній роботі серед абітурієнтів; це допоможе їм зробити правильний професійний вибір і визначитися з майбутнім фахом. Інформація про найважливіші зміни в проведенні вступної компанії 2020 року, умови вступу, строки подання документів, порядок зарахування буде постійно оприлюднюватися на сайті коледжу.

У ході онлайн-засідання було підбито підсумки конкурсу творчих робіт за темою «Рід мій славен гарними людьми», учасниками якого цьогоріч стали учні базових загальноосвітніх шкіл Барського, Жмеринського, Мурованокуриловецького, Літинського, Оратівського районів Вінницької області. У надісланих анкетах конкурсанти чітко вказали, що планують продовжити навчання в Обласному гуманітарному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей.

Аналізуючи зміст учнівських творчих робіт, директор ліцею-інтернату Хілінська Л.В. зазначила, що оголошена цьогоріч тема викликала жвавий інтерес в абітурієнтів і бажання глибше дослідити історію свого роду. Кожна конкурсна робота оригінальна за формою і змістом і розкриває ідею важливості збереження родовідної пам’яті сучасними поколіннями. Пізнавально-виховний потенціал визначеної теми переконливо засвідчили презентаційні матеріали (світлини, відео, документи сімейного архіву, яскраві проспекти), надіслані учасниками конкурсу на електронну адресу закладу освіти.

За рішенням приймальної комісії, учасники конкурсу-захисту творчих робіт за темою «Рід мій славен гарними людьми» успішно реалізували поставлені перед ними завдання і будуть відзначені сертифікатами.

У підсумковому слові Савчук П.Н. зазначив, що пріоритетним завданням для нашого навчального закладу була, є і залишатиметься надалі підтримка обдарованої молоді, розвиток її природних обдарувань. А сьогоднішній конкурс творчих робіт є переконливим свідченням того, що головне – дати кожній дитині стимул для розвитку і творчості, щоб із часом вона могла відбутися як сформована особистість.

66 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page