top of page

Запалімо свічу пам'яті...


13 вересня 2018 року пішов із життя Чернілевський Дмитро Володимирович, український вчений, доктор педагогічних наук, професор, засновник і перший президент Академії міжнародного співробітництва з креативної педагогіки. Академік Міжнародної академії інформатизації, Міжнародної академії наук педагогічної освіти, ініціатор створення і головний редактор журналу «Креативна педагогіка». Автор більше 50 науково-навчальних видань, а також понад 300 науково-публіцистичних праць. Розробив навчальний комплекс «Методологічні та технологічні принципи педагогіки вищої школи на основі духовно-моральних цінностей», до складу якого входять ряд підручників і посібників. Організатор щорічних міжнародних науково-методичних конференцій за напрямком «Духовна культура особистості та інноваційні освітні технології», які неодноразово проводилися у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського.

Сьогодні наукова спільнота та освітянська громадськість у глибокій жалобі. Адже відійшла у вічність душа, усі прагнення якої були до останку віддані вихованню духовно-моральних цінностей у молоді.

Внесок Дмитра Володимировича у вітчизняну педагогічну науку назавжди залишиться на золотих скрижалях еліти України та у пам’яті її народу. Все життя він гідно ніс горде звання Вченого, був пропагандистом кодексу вченого, взірцем інтелігентності, інтелектуальності, етики, честі.

Нехай Бог посилає Царство Небесне і вічний спокій світлій душі покійного.


71 перегляд
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page