top of page

Коледж відзначив 154-ту річницю від дня народження М.Грушевського


21 вересня в студентських групах коледжу та класах Обласного наукового ліцею-інтернату відбулася тематична інформаційна година, приурочена 154-й річниці від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського – видатного українського історика, автора фундаментальної праці «Історія України-Руси», громадського і державного діяча, фундатора державності України новітньої епохи.

Прослухавши тематичні повідомлення та переглянувши добірку фотоматеріалів про життя Великого Українця, чиє ім’я ось уже 18 років носить заклад освіти, учні і студенти говорили про роль особистості в історії держави та суспільному поступові народу. Кожне покоління, кожна нація пишається своїми видатними людьми. Саме завдяки їм, висоті їхніх звершень залишаються в історії народи, що цього гідні. Видатні особистості – немов камертон часу: вони задають тональність життя суспільства, постійно підіймають планку суспільних діянь і прагнень. І таким залишився в нашій історії великий син України – непересічна особистість, учений і державотворець Михайло Сергійович Грушевський.

У 2001 році на міській площі перед Барським гуманітарно-педагогічним коледжем було встановлено пам’ятник М. Грушевському: із Баром дослідника-науковця пов’язала робота над магістерською дисертацією на тему «Барське староство. Історичні нариси (XV–XVIII ст.)». А вже 25 грудня 2002 року Кабінет Міністрів України присвоїв коледжеві почесне ім’я Михайла Грушевського.

Сьогодні педагоги та студентсько-учнівська молодь Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» беруть активну участь у дослідженні життєвого шляху та діяльності Великого Українця. На базі коледжу проведено ряд науково-практичних конференцій, читань, «круглих столів» та інших заходів, присвячених постаті М. С. Грушевського.

Денис Підлубний,

cтудент 21-Ш групи


29 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page