top of page

Репортаж із навчальної практики

Навчальна практика є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів у вищих навчальних закладах. Вона допомагає здобувачам освіти оволодіти сучасними методами, формами організації та засобами праці в галузі застосування їхньої майбутньої професії; закріпити теоретичну базу, набуту в процесі навчання; виховує потребу систематично поповнювати свої знання і творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Студенти 21-Д групи спеціальності «Дошкільна освіта» проходили навчальну практику «Основи природознавства». Перший день практики розпочався в режимі онлайн. Учасники відеоконференції спілкувалися на тему «Тварини місцевого парку» і моделювали фрагменти спостережень за мешканцями природного довкілля, виявляючи свою педагогічну винахідливість і креативність.

Другий день навчальної практики проходив під гаслом «Бережімо рослини – окрасу землі!» Студенти презентували лугові рослини, складали їх описи для дітей різних вікових груп, працювали в атмосфері творчості, захопленості, піднесеного настрою.

Тема наступної онлайн-зустрічі – «Квітково-декоративні рослини мого квітника». Практиканти демонстрували чудові композиції квіткових рослин, що традиційно прикрашають українські подвір’я, і захоплено розповідали свої казкові мініатюри, адресовані дітям дошкільного віку.

Четвертий день практики розпочався з відеоконференції на тему «Культурні рослини нашого городу». Учасники онлайн-зустрічі цікаво презентували світлини із зображенням городніх рослин та самостійно складені розповіді про них; проводили спостереження за шкідниками, які знищують різні культури.

На заліковому занятті практиканти провели конкурс на кращий відеоролик про природу рідного краю. Демонструючи самостійно підготовлені сюжети, студенти доносили до глядачів думку про те, що наше Поділля має багату флору і фауну; його краса, природна і рукотворна, оспівана у творчості відомих українських письменників і живописців.

Попри те, що в нинішніх умовах навчальна практика «Основи природознавства» мала новий, незвичний формат, вона пройшла змістовно, цікаво і результативно. Різноманітні форми роботи спонукали студентську молодь до активної пошуково-дослідницької діяльності, творчості, педагогічної винахідливості.

О. М. Якубчик,

методист практики

40 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page