top of page

Завершилася навчальна практика на спеціальності «Право»

Згідно з навчальним планом і графіком освітнього процесу на спеціальності «Право» була проведена навчальна практика, яка є початковим етапом ознайомлення студентів ІІ курсу з обраним фахом.

Особливістю практики у 2019-2020 навчальному році було те, що вона відбувалася дистанційно, із використанням сервісів «Zoom» та «Google Classroom», а отже, потребувала нових підходів до організації та проведення.

Викладачі правових дисциплін Слугоцька В.М. та Юзько Т.М., враховуючи виклики сьогодення, оптимізували традиційну методику співпраці з практикантами, що забезпечило можливість реалізації намічених завдань у режимі онлайн. Керівники практики використовували різноманітні форми і методи роботи: лекції, диспути, обговорення проблемних аспектів становлення, функціонування та реформування юридичної діяльності в Україні; практичні заняття у формі опису рекомендованих до перегляду фільмів, сайтів органів державної влади; складання проєктів правових документів; проєктування відеороликів тощо.

Досить креативно студенти підійшли до виконання практичного завдання з надання консультацій: вони відзняли відеоролики, зміст яких розкриває процес консультації громадян з різних галузей права. Під час роботи над сюжетами майбутні правники виявляли свої знання і навики, що давало їм змогу вперше випробувати себе в ролі професіональних юристів. Абсолютною несподіванкою для організаторів та керівників практики стало те, що до виконання цього завдання охоче приєдналися члени сімей студентів, реалістично виконавши відведені їм ролі.

Навчальна практика в режимі онлайн, як і в цілому дистанційна освіта, безумовно, була незвичною для всіх учасників освітнього процесу, але, незважаючи на це, студенти ІІ курсу досить вдало впоралися з виконанням поставлених завдань і отримали масу позитивних вражень.

В.М. Слугоцька,

викладач правових дисциплін

47 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page