top of page

Репортаж про життя коледжу в умовах карантину

Уже третій місяць поспіль Україна живе в умовах карантину. Нинішня ситуація стала стресовою для всіх учасників освітнього процесу. Однак труднощі, які виникають останнім часом, нерідко стають стартом для нових можливостей.

«Умови, у яких сьогодні перебуває вітчизняна освіта, вимагають нових підходів до організації навчання. Наш коледж через карантин не припинив свого функціонування, і освітній процес також не зупинився. Ми працюємо і маємо гарні здобутки», ‒ розповідає директор коледжу, кандидат педагогічних наук Савчук Петро Несторович.

Активне використання програм Viber, Messenger, Zoom, сервісу Google Classroom забезпечує здобувачам освіти можливість вільно навчатися, спілкуватися з педагогами, обмінюватися потрібною інформацією. У коледжі регулярно проводяться онлайн-наради голів циклових комісій, кураторів груп, викладачів різних відділень і кафедр за участю директора Савчука Петра Несторовича, його заступників ­– Самборської Олени Дмитрівни і Сторожук Антоніни Іванівни, керівників усіх структурних підрозділів.

Кожна академічна група працює в Google Classroom, тож учні і студенти постійно перебувають на зв’язку з викладачами, отримують індивідуальні та групові консультації, домашні завдання і методичні рекомендації щодо їх виконання.

Поза увагою адміністрації і викладачів коледжу не залишаються студенти, позбавлені батьківського піклування. Заступник директора з гуманітарної освіти і виховної роботи Сторожук Антоніна Іванівна постійно підтримує з ними зв’язок, цікавиться їхнім життям під час карантину, допомагає вирішувати поточні проблеми.

Здобувачі освіти і їхні наставники призвичаїлися до нових умов роботи. Зокрема студенти спеціальності «Образотворче мистецтво» переглядають майстер-класи від своїх викладачів, у ході яких отримують рекомендації щодо виконання конкретних завдань, ознайомлюються зі способами їх виконання.

Студенти, котрі опановують теорію і методику музичного мистецтва, фіксують на відео своє диригування та гру на музичних інструментах, що дозволяє легко продемонструвати викладачам набуті вміння і навички в непростих умовах нинішньої ситуації.

У групах спеціальності «Журналістика» також іде активна робота: майбутні працівники мас-медіа спілкуються з викладачами і студентами на актуальні теми, забезпечують підготовку робочих матеріалів до газет «Журналіст» і «Ластівка», оформляють кваліфікаційні роботи випускників.

Нещодавно розпочався період весняної екзаменаційної сесії. Заліки, іспити, захист курсових робіт, звіти за результатами практики – усе відбувається дистанційно, у режимі реального часу; і на кожному виді семестрового контролю присутні викладачі та представники адміністрації коледжу.

Попри хвилювання через незвичні умови дистанційної роботи, навчальний рік завершується успішно. Тож карантин не став приводом для того, аби розслабитися чи вибитися зі звичного ритму освітнього процесу. Навпаки: у нестандартних умовах активізувалася робота всіх учасників освітнього процесу, більш усвідомленою стала потреба постійного самовдосконалення.

Марія Боднар, студентка 41-Ж групи

47 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page