top of page

Вишиванка – символ і коштовний бренд коледжу


У наше бурхливе й надто неоднозначне сьогодення органічно і по праву вписалось нове свято – День Вишиванки. Зазначу, мені особливо приємно, що його п'ять років тому започаткували студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – моєї Альма-Матер.

На радість, цей день, 21 травня, має статус Всеукраїнського дня вишиванки. Різноманітні, щоправда, віртуальні заходи відбуваються в Україні. Скажімо, стало модним одягати у вишиванки наших національних героїв, що постали у бронзі та граніті. Габою української вишиванки обрамлена 20-гривенна купюра, на якій у вишиваній сорочці навічно постав портрет славетного Івана Франка. Ба, скажу можливо банальне, захисну маску від COVID-19 українські дизайнери оздоблюють вишиваним орнаментом.

Для нашого навчального закладу, ім'я якому КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського", вишиванка – це символ патріотизму, національної свідомості та коштовний, зауважу, професійний бренд. Адже ми готуємо фахівців за напрямом "Образотворче мистецтво", Де студенти здобувають різноманітні спеціальності, пов'язані і з техніками української вишивки. Розмаїття вишиваних сорочок, рушників, панно, предметів модного одягу, його оздоблення українськими орнаментами – це Далеко не всі рукотворні витвори наших студентів та викладачів.

А те, що українська вишиванка стала невід'ємною частиною гардеробу студентів і педагогів, засвідчує кожен захист курсових робіт, кожен сесійний екзамен, на який з особливою гордістю всі одягають вишиванки: і юнаки, і дівчата, і викладачі. Так, відчувається якийсь особливий настрій, святкова піднесеність і гордість за те, м що ми українці, що наш національний одяг найкращий у світі, що він єднає українців на всій земній кулі. І назва йому – вишиванка!

Живи, наша Прекрасна оздобо – Вишиванко, радуй з'єднай нас у любові до свого, рідного, українського!

Ганна Дяченко,

викладач-методист

КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний

коледж імені Михайла Грушевського"

55 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page