top of page

Працюємо в умовах карантину


09.04.2020 у формі відеозустрічі в режимі онлайн відбулася нарада з членами адміністративної ради, яку провів директор коледжу, кандидат педагогічних наук Савчук Петро Несторович.

Нарада проводилася з метою координації роботи деканату, закладу фахової передвищої освіти, кафедр у період карантину; контролю за організацією та виконанням планів і програм із використанням дистанційних технологій навчання.

Директор коледжу наголосив на необхідності виконання заходів, затверджених наказами від 12.03.2020 р. №45-К, 46-К та від 19.03.2020 р. №49-К, які були видані відповідно до змісту постанов Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», від 25.03.2020 р. №239 «Зміни, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України»; наказу Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації від 03.04.2020 р. № 147 «Про продовження карантинних заходів у закладах освіти області»; з урахуванням вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 р. № 338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації».

У ході наради було акцентовано увагу на тому, що карантин – не канікули для студентів. Цей час має бути ефективно використаний у ході організації освітнього процесу шляхом упровадження в практику роботи технологій дистанційного навчання, що не передбачає відвідування коледжу його здобувачами.

Кожного дня відповідно до розкладу навчальних занять викладачі працюють у режимі онлайн, використовуючи сервіси Google Classroom, Hangouts, Google form Prometheus, EdEra, відеоканал Yotube, електронні підручники, Viber, Coursera, Kahoot, власні напрацювання. Під час дистанційної роботи практикуються різні форми організації проведення онлайн-занять. Але найбільшу популярність мають практичні заняття, у ході яких студенти демонструють виконані завдання шляхом презентації відеофайлів. Спілкуючись через посередництво створених спільнот, здобувачі освіти щодня мають можливість поділитися враженнями щодо дистанційного навчання, розповісти про свої досягнення і труднощі. Завідувачі кафедр, куратори академічних груп, викладачі завжди готові надати допомогу всім, хто її потребує.

Педагоги зуміли чітко налагодити нову систему спілкування зі студентами і продовжити опрацювання теоретичного і практичного матеріалу, передбаченого навчальними програмами дисциплін.

Особлива увага на нараді приділялася питанням моніторингу стану захворюваності серед працівників і студентів коледжу, аналізові організації викладачами навчання учнів і студентів у нинішніх умовах, підготовці до проведення семестрових заліків, екзаменів і підсумкової атестації шляхом використанням технологій дистанційного навчання із забезпеченням надійної автентифікації здобувачів вищої освіти.

Також обговорювались інші виробничі питання. Зокрема було ухвалено рішення про створення благодійного фонду допомоги медичним працівникам у період карантину.

Зараз, як ніколи, нам потрібна чітка самоорганізація і свідома дисципліна, аби впевнено реагувати на виклики сьогодення.

Здоров’я всім, енергії та наснаги!

49 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page