top of page

Тиждень природничих дисциплін

З другого по п′яте грудня у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського відбувся тиждень природничих дисциплін, в рамках якого викладачами циклової комісії було організовано й проведено ряд заходів.

У перший день тижня відбулася зустріч з лікарем акушером-гінекологом КНП «Барська ЦРЛ» Літинською Світланою Юріївною. На зустріч були запрошені дівчата перших, других курсів та Обласного гуманітарного ліцею-інтернату. До їхньої уваги була запропонована тема: «Статеве виховання підлітків - проблема сьогодення», де розглядалися актуальні питання статевого виховання підростаючого покоління, профілактика венеричних захворювань. Особливу увагу лікарка звернула на використання засобів контрацепції, з метою попередження хвороб, що передаються статевим шляхом та небажаної вагітності.

Третього грудня у коледжі відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів охорони праці та безпеки життєдіяльності коледжів і технікумів Вінницької області. Методичне об′єднання розпочалося зустріччю учасників з директором коледжу, кандидатом педагогічних наук Петром Нестеровичем Савчуком, який ознайомив учасників засідання зі здобутками та перспективами розвитку закладу освіти. У рамках засідання було проведено фрагмент заняття на тему «Природні небезпеки», який підготував викладач циклової комісії природничих дисциплін Володимир Володимирович Новак.

Наступний день пройшов під гаслом «Здоровий спосіб життя – запорука щасливого майбутнього». Захід розпочався зустріччю студентів коледжу з представниками Вінницького обласного клінічного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Яворським Я.П., Кафарською Л.В. та практикуючим лікарем КНП «Барська ЦРЛ» Бородкіною Ж.О.

Зі вступним словом виступила практикуючий лікар КНП «Барська ЦРЛ» Жанна Олексіївна Бородкіна, яка розказала про стан захворюваності на ВІЛ/СНІД у Барському районі. В ході зустрічі студентам було запропоновано фільм «Тест» про наслідки зараження ВІЛ, а також лекцію про причини, протікання та наслідки захворювання, з якою виступив лікар Вінницького обласного клінічного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Я.П. Яворський. Особлива увага зверталася на шляхи попереджень зараження. Кафарська Л.В. запропонувала студентам динамічні ігри на виявлення знань на тему «Що ви знаєте про ВІЛ»? Студенти активно брали участь в обговоренні питань профілактики поширення ВІЛ/СНІДу.

Цей день був продовжений спортивним святом приуроченим Дню збройних сил України, де юнаки коледжу змагалися, демонструючи свою силу та міць.

5 грудня відбувся захід під гаслом «Домедична допомога – основа збереження життя при надзвичайних ситуаціях», де студентам були запропоновані відеолекторій «Знати, щоб вижити» та різні способи долікарської медичної допомоги при відкритих та закритих ранах, різних видах кровотеч, переломах кісток.

В ході проведення тижня природничих дисциплін студенти отримали нові та цікаві знання на запропоновані теми, збагатилися практичним досвідом профілактики захворювань та надання домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях.

73 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page