top of page

У столицю за педагогічним досвідом

Цьогорічний жовтень виявився для студентів бакалаврату багатим на нові знайомства та позитивні емоції. Делегація Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського у складі завідувача практик С.В. Марчук, студентів 1-БШ групи та їх куратора, кандидата педагогічних наук К.М. Волохатої мали робочу поїздку до столиці нашої держави м. Києва.

Надзвичайно змістовною та позитивною виявилась зустріч з деканом факультету педагогіки і психології, доктором педагогічних наук, професором кафедри психології і педагогіки факультету педагогіки і психології НПУ імені М. П. Драгоманова, дійсним членом Національної академії педагогічних наук України, заслуженим працівником освіти України Бондарем Володимиром Івановичем, заступником декана з наукової роботи, доктором педагогічних наук, професором Матвієнко Оленою Валеріївною та представниками кафедр педагогіки і методики початкового навчання та образотворчого мистецтва. Обговорили питання ступеневої фахової підготовки учителя початкової школи, намітили шляхи співпраці ЗВО.

Надзвичайно приємно було отримати з рук академіка книгу «Адаптивне навчання студентів професії вчителя: теорія і практика : монографія».

Цього ж дня дружнім творчим колективом учителів початкових класів спеціалізованої школи №252 імені Василя Симоненка для нас, гостей із подільського Бара, було організовано та проведено семінар-практикум. Студенти відвідали цікаві та змістовні уроки, заняття гуртка та взяли участь у майстер-класі.

У 4-В класі (кл. кер. О.О. Гужва) спостерігали поєднання фронтальної, групової та індивідуальної роботи, методику розвитку творчих здібностей учнів та емоційно-ціннісного ставлення до навколишнього світу.

Навчання у 3-Б класі (кл. кер. М.В. Бечко) здійснюється за освітньою програмою «Інтелект України». Досить великий обсяг та складність матеріалу компенсується поданням його у формі гри та використанням аудіо та відеороликів, мультфільмів, веселих казок та пісень. Дитині цікаво вчитися, легше засвоїти матеріал. Навчальний процес якісно організований з добре ілюстрованими робочими зошитами, що підтримують мотивацію вчитися. Звісно, навантаження досить велике, але діти справляються і отримують знання з цікавістю та задоволенням.

Освітній процес у 2-В класі організовує Ю.В. Квасніцька – випускниця коледжу 2015 року. У класі панує атмосфера взаємоповаги та партнерства, співробітництва, взаємотворчості учителя та дітей. Освітнє середовище створене за принципами НУШ. Другокласники вправно працюють з інтерактивною дошкою, доглядають равлика Боню, з повагою ставляться один до одного та з радістю навчаються.

Учасники семінару побували у шкільному музеї Василя Симоненка, ознайомилися із творчістю поета-шістдесятника (7-А клас, кл. кер. С.В. Борковська), захоплювались емоційністю та виразністю читання семикласниками поезій.

Активно та творчо працювали під час гурткової роботи з прісним тістом (Л.І. Тріфонова) та під час майстер-класу «Unusual emotion. Емоційна культура» (Ю.В. Квасніцька).

Висловлюємо щиру подяку нашим новим друзям – науковцям, учителям-практикам – за нові знання і педагогічний досвід, неймовірні враження та теплоту спілкування.

49 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page