top of page

Унікальний музичний табір

09 – 13 червня 2019 року колектив Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського гостинно приймав у своїх стінах учасників Міжнародного музичного табору Music Camp International, який розпочав свою роботу на запрошення Фонду Громади Барі.

Метою табору є становлення дитини як особистості, підсилення її значущості та розкриття таланту через магію музики.

Засновник та керівник (президент) Music Camp International – талановита викладач та диригент Констанція Фортунато (США). Свою чудову ідею в Україні вона втілює впродовж 17 років (координатор проекту – Дарина Бєлянська).

У Music Camp International беруть участь діти віком від одинадцяти до шістнадцяти років. За п’ять днів вони вивчають сім хорових композицій світових хітів різного жанру чотирма мовами – українською, латинською, англійською, іспанською. Зміст пісень має потужні позитивні меседжі. Адже в них йдеться про толерантність, любов, співчуття дружбу – найкращі людські якості.

Водночас учасники табору мають можливість оволодіти грою на двох музичних інструментах із шести (скрипка, віолончель, гітара, флейта, арфа та хендчаймс), які привезла із США Констанція. Переважна більшість дітей не мають музичної освіти і ніколи не тримали в руках жодного із зазначених вище музичних інструментів. Але віра Констанції Фортунато в можливості кожної дитини, незалежно від її фізичного та соціального стану, робить чудеса. Разом із командою професійних музикантів вона розкриває дитячі таланти; надихає мріяти, ставити перед собою високі цілі та досягати їх.

Результатом кропіткої наполегливої роботи став гала-концерт у костелі Святої Анни, де діти співали в хорі та грали у зведеному оркестрі. Такого проекту в місті Барі ще не було. Для багатьох його учасників – це можливість спробувати себе в новій діяльності, повірити у власні сили, відчути радість і задоволення від співу, від успішної колективної праці. Зміни, що відбулися з учасниками музичного табору, вражають як самих дітей, так і їхніх батьків та оточуючих.

Адміністрація Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського сподівається, що більшість учасників цьогорічного творчого проекту Music Camp International у м. Барі в майбутньому обов’язково поповнять ряди студентів відомого на Вінниччині та в Україні нашого закладу вищої освіти.

Сорочинська С.І., викладач музики, спеціаліст вищої категорії Барського

гуманітарно-педагогічного коледжу

імені Михайла Грушевського

43 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page