top of page

У коледжі розпочала роботу ХХ міжнародна науково-практична конференція


Сьогодні у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського розпочала свою роботу XХ міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми вищої освіти: теоретико-методологічні та прикладні аспекти». Учасники конференції працюватимуть упродовж трьох днів. Для обговорення на конференції пропонуються такі питання:

  • Методологічні засади формування творчої особистості майбутнього фахівця у закладах вищої освіти.

  • Актуалізація і розвиток духовно-творчого потенціалу особистості у вищій школі.

  • Інноваційні підходи до професійної підготовки майбутніх фахівців.

  • Напрями вдосконалення змісту і підвищення якості педагогічної підготовки майбутніх учителів на концептуальних засадах «Нової української школи».

  • Професійна підготовка майбутніх педагогів у контексті «Концепції розвитку педагогічної освіти».

  • Педагогічна спадщина академіка Д. В. Чернілевського та її роль у розвитку інноваційних процесів у вищій школі.

  • Взаємозв’язок професійної компетентності особистості сучасного фахівця та розвитку його творчого потенціалу.

  • Креативний фахівець: формування і розвиток у системі професійної освіти.

  • Проблеми полікультурної освіти у сучасному інформаційному суспільстві.

  • Формування соціальної відповідальності в процесі професійної підготовки студентів.

У рамках конференції, в перший день роботи, відбулися зустрічі студентів та викладачів коледжу з науковцями, майстер-класи, тренінги, відкриті навчальні заняття.

Зустріч вчителів хімії Барського району з професором, доктором педагогічних наук, автором підручників з хімії О.Г. Ярошенко

Також, у рамках конференції відбулася зустріч Ольги Григорівни Ярошенко, доктора педагогічних наук, професора, завідувача відділу інтеграції вищої освіти і науки, член-кореспондента НАПНУ, заслуженого працівника освіти України, дійсного члена Академії МСКП «Полісся», автора підручників хімії для закладів загальної середньої освіти (м. Київ) з вчителями хімії закладів освіти Барського району.

Під час зустрічі обговорювалося питання значення хімії у формуванні ключових компетентностей необхідних для соціалізації, творчої самореалізації особистості, розуміння природничо-наукової картини світу, а також питання змісту програм з хімії, підручників, робочих зошитів, зошитів для практичних і контрольних робіт різних авторів.

Ольга Григорівна презентувала авторські зошити, які узгоджені з її підручниками хімії для учнів 7-9 класів, ділилася досвідом застосування групового методу, який має велике значення для формування теоретичних знань, практичних умінь і навичок на заняттях хімії.

Директор коледжу, кандидат педагогічних наук, відмінник освіти України, дійсний член Академії МСКП «Полісся» Савчук Петро Нестерович відзначив ефективність групової форми роботи, яку став запроваджувати ще з 1975 року, будучи вчителем хімії у Кошаринецькій восьмирічній школі. А активне застосування та пропаганда такої форми роботи у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського увінчалися захистом кандидатської дисертації.

Освітяни району проявили зацікавленість груповою формою роботи. У спілкуванні з науковцями вчителі піднімали питання недостатньої кількості годин для вивчення предмету. Обговорення проблем відбувалося в теплій, дружній атмосфері з надією на подальше спілкування з метою удосконалення процесу викладання хімії у закладах загальної середньої освіти.

Викладачі циклової комісії природничих дисциплін


158 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page