top of page

Із волонтерською місією в «Еверест»


12 лютого студенти 1-Б (Д) групи спеціальності «Дошкільна освіта» у супроводі викладача основ дефектології і логопедії О.М. Якубчик відвідали реабілітаційний центр «Еверест» із метою дізнатися, яка категорія дітей відвідує цю установу та за якою програмою вони навчаються і виховуються.

Директор закладу, Т.Л. Марущак детально ознайомила з історією створення центру, з системою освіти в ньому, особливостями виховання, навчання і спілкування з дітьми. Центр «Еверест» був створений у 2009 році. Це заклад із програмою тривалого денного перебування й амбулаторного відвідування. Він розрахований на 20 осіб, віком від 7-ми до 35-ти років, які потребують особливого супроводу. Відвідувачі мають змогу перебувати в центрі, набувати комунікативного досвіду, спілкуючись один з одним, визначити своє місце в суспільстві. Тут вихованці здобувають належний для свого віку та психічного розвитку обсяг знань, мають можливість відновити і підтримати свій фізично-психологічний стан.

Уже з перших хвилин перебування в цьому закладі розумієш: тут працюють люди, створені для цієї роботи – чуйні, щирі, добрі, з великим серцем і глибокою душею. Окрім високих моральних якостей, кожен педагог має вищу освіту. Маленький колектив педагогів створив велику справу практично з нуля. У кожного з них була лише ідея і бажання допомогти людям, які, здавалось би, уже втратили надію на повноцінне життя.

Переступивши поріг «Евересту», одразу потрапляєш із похмурої буденності в теплий сонячний світ, де панує любов, турбота і ласка. При знайомстві з дітьми розумієш: у кожного з них багатий внутрішній світ, переповнений щирими почуттями та емоціями. Незважаючи на випробування, які дає їм життя, вони продовжують радіти кожному новому дню і направляють свої переживання у творчість. У перші дні перебування в центрі діти обирали для своїх робіт переважно темні тони, а згодом, коли вони відчули себе потрібними у цьому світі, з’явились яскраві барви в їхньому житті і відповідно це знайшло відображення в індивідуальній творчості. Навіть для студентів еверестівці створили обереги на згадку про себе.

Після відвідування центру «Еверест» усі ми ще довго перебували під величезним враженням. Ця незабутня зустріч залишила свій слід у серці кожного із нас.

Щиро хочемо подякувати директору центру «Еверест» Т.Л. Марущак та працівникам, які роблять велику справу для дітей з особливими освітніми потребами, за їхню безмежну любов і палке серце.

Студенти 1-Б(Д) групи

Спеціальності «Дошкільна освіта»


33 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page