top of page

Зустріч з майстром своєї справи


Студенти Барського гуманітарно-педагогічного коледжу завжди радо приймають на гостину щирих, готових поділитися життєвим і професійним досвідом, людей. Особливо, якщо з гостем відчувається спорідненість душ і думок, до того ж є багато спільних тем для розмови. А ще гість може дати слушні поради чи просто розповісти комічні історії з власного життя.

Отож, 13 грудня до студентів спеціальностей «Журналістика», «Видавнича справа та редагування» завітав Навроцький Сергій Петрович.

Сергій Петрович – член спілки журналістів України, людина з добрим гумором і багаторічним творчим досвідом, незмінний радіоведучий Барського районного ефірного радіомовлення. А віднедавна – Заслужений журналіст України!

В аудиторії зібралося чимало студентів і викладачів, щоб поспілкуватися з Сергієм Петровичем про актуальні теми сьогодення. А слухати справді було що! Розпочав Заслужений журналіст із привітання, акцентувавши увагу на тому, що йому завжди приємно спілкуватися з молоддю, адже в свій час мав досвід викладання фахової дисципліни для наших студентів. Звісно ж, присутнім було цікаво, як саме Сергій Петрович захопився журналістикою, що стало початком творчої кар’єри.

Гість розповів історію про те, як колись добросовісний листоноша кожного дня привозив на велосипеді в село газету «Сільські вісті», а він, зовсім ще малий хлопчисько, намагався забрати її в сусіда – дядька Пилипа та заховатися в кукурудзі, щоб читати, бо батько «крепко лаявся», коли була «корова не годована». Казав, що «з тієї газети не будеш хліба їсти». «Так я прийшов у журналістику і ось уже 60 років їм хліб з газети і радіо», - підсумував свій спогад редактор.

Також Сергій Петрович повідомив про свої перші творчі праці, про вступ до Національного університету ім. Тараса Шевченка, захист кваліфікації… Цікавим для молоді виявився факт, що завдяки творчій насназі Сергія Петровича вийшло понад 20 перших номерів місцевої газети «Барчани».

Чимало років і зусиль присвятив Сергій Петрович роботі в Барській друкарні. «Всілякої справи» спробував журналіст, тому й залюбки відповідав на запитання студентів, давав практичні поради: «Усе приходить з досвідом. Але, коли в тебе світла голова і є бажання працювати, то зможеш все подолати й осмислити. І тоді поважатимуть люди, і все буде гаразд! Звісно ж, треба бути великим працелюбом, бо справжня журналістика побудована на фанатизмі»!

Щира й відверта розповідь поважного гостя захопила всіх присутніх. Під час діалогу молодь щиро сміялася з кумедних історій, прислухалася до порад. Наприкінці зустрічі Сергій Петрович побажав творчих успіхів та запропонував студентам-журналістам приходити на практику в редакцію районного ефірного радіомовлення, аби спільно і натхненно торувати шлях впевненого в собі фахівця сучасних ЗМІ.

Матеріали підготували:

Лебединська Т. М., викладач коледжу,

Бернацька Олеся, студентка 41-Ж групи


104 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page