top of page

Інклюзивний марафон у коледжі


Інклюзивна освіта – це та складова гуманітарної політики кожної сучасної країни, яка свідчить наскільки її суспільство захищає невід’ємні права людини та яка сьогодні поступово входить у освітній процес України. Інклюзивна освіта – це, передовсім, формування суспільної уваги та поваги до розмаїття та унікальності кожного учня чи учениці, що, у свою чергу, забезпечує ліпшу якість освіти для всіх дітей.

10 жовтня в стінах Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського відбувся інноваційний захід – марафон з інклюзивної освіти, ініціаторами якого були голова правління громадської організації «Гармонія» Людмила Нецкіна та директор комунального закладу «Барський міський центр соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Еверест»» – Тетяна Марущак.

Зустріч з учнями загальноосвітніх шкіл № 1 та № 4 м. Бара і студентами 2-4 курсів, бакалаврату проходила у формі тренінгу. Його мета – поінформувати молодь, зокрема майбутніх педагогів про те, як грамотно звертатись, коректно поводитись і спілкуватися з людьми, що мають інвалідність. Учасники тренінгу працювали на різних локаціях, які розглядали поведінку людей з порушеннями зору, слуху та руху.

Учасники тренінгу ознайомилися з базовими фразами жестової мови, поведінкою людей з порушеннями зору та руху, життям відомих людей з інвалідністю, зокрема такими, як німецький композитор Людвіг ван Бетховен, іспанський письменник Мігель де Сервантес, відомий фізик-математик Стівен Гокінг, наш сучасник, австралійський мотиватор, оратор Ніколас Джеймс «Нік» Вуйчич та іншими.

Як сказала студентка 4-го курсу спеціальності «Початкова освіта» Остапчук Ірина, тренінг був цікавим, пізнавальним і наочно продемонстрував, що життя прекрасне в усіх його проявах і безвихідних ситуацій в житті не буває.


65 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page