top of page

ВЕСЕЛКОВИЙ СВІТ ДИТИНСТВА…


27 вересня в рамках проведення педагогічного проекту «Феномен В.О. Сухомлинського в контексті педагогіки ХХІ століття» було проведено художньо-мистецький захід з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня Дошкілля.

Якою б не була погода у цей день – він завжди буде сонячним, бо світлом його є посмішки. Сивочолих і юних, знаних науковців і молодих фахівців, керівників та дорослих і, що найголовніше, дітей. Бо 27 вересня відзначаємо День Дошкілля – свято радості, добра і надії.

Зустрічає у фойє привітання, запрошують переглянути виставку творчих робіт студентів спеціальності «Дошкільна освіта» «Дивосвіт дошкілля» студентки 31Д Тетяна Пелипенко, Аліна Велінська та викладач Т.Й. Січко, пропонуючи помилуватись витонченістю, креативом виробів та взяти участь у майстер-класах, бо дитячий світ – завжди радісний, із несподіванками відкриттів.

Кожен малюк приходить у світ з власним безцінним скарбом, який він має віднайти у собі та відкрити людям – щоб заіскрився коштовним сяйвом.

«З Днем Дошкілля вітає Україна» – виховна година, проведена студентами 21Д та 41Д груп за допомоги кураторів Г.С. Задорожної, Н.К. Костюк та викладача методики музичного виховання Н.О. Бакалець, – для усіх, хто світлом простеляє путь, для кого головне в житті – Дитина. «Від педагога залежить, чим стане серце дитини – ніжною квіткою чи засушеною корою. Заповітна мрія кожного мислячого педагога – щоб серце вихованця було чутливим до кожного слова вихователя, щоб дитяча душа відгукнулась, мов ніжна струна, на тонку музику його душі» – пораду видатного українського педагога В.О. Сухомлинського вкотре озвучила у вітальному слові заступник директор із виховної роботи, кандидат мистецтвознавства, доцент А.І. Бурса.

А директор ЗДО №1 «Берізка» Л.В. Барсегян, колишня випускниця нашого закладу нагадала, що, за переконанням піонера українського дошкілля Софії Русової «Вихователь… повинен мати наукову освіту, широту світогляду й фахову підготовку», яку набувають майбутні фахівці у інтегрованому тандемі «дитина-вихователь-студент-викладач ».

Ніби на балу за запрошенням Мері Поппінс та містера Робертсона (студентів Лесі Гнатишеної (41Д) та Дмитра Сольвара (І-Б(Д)) – чарівному, веселому, радісному; нібито удома – де тепло, затишно, спокійно, почували себе присутні – студенти, директори закладів дошкільної освіти, серед яких немало наших випускників, вихованці, викладачі. Бо на святі панувало Дитинство – із колисковою «Сонько-дрімко» (вихованці ЗДО №8 «Дружба» разом із музкерівником Т. Хорошун), піснями «Що таке наш дитсадок» та «Тільки в нас на Україні» (дитячий ансамбль «Промінчики», кер. Д. Дмитришина та студенти 21Д, 41 груп). І якщо ми уже стали дорослими, то хай воно завжди живе у нас щемливим покликом скрипки, як у пісні «Скрипка душа моя» у виконанні викладача музики В. Крупського. А ще – завжди відчувати себе Дитям, у якого, за словами Н. Май:

«І серце проситься в політ…

І все навколо не байдуже!

Не забувай ніколи, друже,

Де народився ти на світ!»

Т.Й. Січко, викладач


172 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page