top of page

З 5 вересня по 5 жовтня в картинній галереї міста (у приміщенні школи гімназії №2) діє творча вистав


5 вересня відбулось урочисте відкриття виставки художніх робіт сучасної художниці міста, викладача образотворчого мистецтва коледжу Підгорної Надії Володимирівни. На відкриття виставки, щоб привітати художницю, прийшли представники адміністрації міста, районної освіти, директор школи-гімназії №2, на чолі з керівником колектив центру «Еверест», завідуюча кафедри мистецьких дисциплін коледжу, викладачі-колеги, художники-випускники коледжу. На наступний день виставку відвідали студенти художньої спеціальності коледжу та учні сусідніх шкіл.

Відкриття виставки супроводжувалось музичними композиціями, виступами гостей та оглядом картин у супроводі коментарів самої художниці.

Слід зауважити, що на виставці експонуються далеко не всі художні твори майстрині. Композиції відібрано за темою виставки «Краса природи». В найближчих планах Надії Володимирівни брати активну участь в наступних колективних виставках художників з іншими картинами у руслі наступних тем. Наприклад, колектив художників міста, кістяком якого стали викладачі образотворчого мистецтва коледжу, готує нову виставку на основі результатів пленеру, що проводився в місті з 27 серпня по 2 вересня. Надія Володимирівна була однією з завзятих учасників пленеру й готується до участі з новими роботами у наступній міській виставці.

Наданий фотоматеріал дає можливість бажаючим ознайомитись з основними віхами автобіографії художниці, викладений на титульному листі виставки, відчути її позитивний творчий характер, оглянути художні твори.

Мабуть у багатьох виникає питання, чому виставка саме в школі, що то за галерея, який її офіційний статус...

В травні 2018 року художники міста визначились з приміщенням для організації міської картинної галереї. Директор Барського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 – гімназії» Барської міської ради Вінницької області Федик Сергій Михайлович облаштував для цієї галереї один із залів вестибюля гімназії на 2 поверсі.

Перша виставка була присвячена роботам молодої художниці, випускниці коледжу, Іванисько Надії Василівни, яка організувала при корпусі початкової школи-гімназії художню студію, де навчає основам образотворчого мистецтва бажаючих будь-якої вікової категорії (є на фото). Саме завдяки її домовленості з директором школи-гімназії мистецька міська галерея з’явилась саме у шкільних стінах.

Такий вибір, на думку багатьох педагогів школи та художників міста, є досить вдалим. Нова мистецька платформа дарує школярам можливість щоденно розглядати картини, торкатись прекрасного, вбирати в себе емоційну силу живопису. За свідченнями педагогів школи, у вестибюлі-галереї на кожній перерві сходиться багато учнів. До цієї галереї приводять групи школярів з інших шкіл міста. Окремі учні задаються питанням, чи важко стати художником, де можна вивчитись на художника, чи вистачить шкільних знань з образотворчого мистецтва для вступу на художні факультети…


83 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page