top of page

ВОЖАТСЬКЕ ЛІТО 2018


21 травня відбулося урочисте відкриття табірного збору 2018 року, організатором якого став педагогічний загін «Лідер» (методист Л.В. Кузнєцова). Захід видався динамічним, змістовним та емоційним. Кожен педагогічний загін представив свою «візитівку» – назву, девіз та загонову пісню, свої вміння та творчі здібності у виконанні ритмічних танців, флеш-мобів, пісень. Основний лейтмотив відкриття табірного збору – вожатське літо, адже для студентів третього курсу це літо – особливе: майбутніх педагогів чекають серйозні випробування у професійній сфері – робота в літніх оздоровчих закладах на посаді вихователів.

Із вітальним словом до студентів звернулись заступник директора з навчальної роботи В.М. Хомчак та завідувач практик С.В. Марчук з побажаннями творчої натхненної праці у процесі підготовки до роботи з дітьми в літній оздоровчий період.

Уперше в історії Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського сформовано мішані загони, до складу кожного з яких увійшли студенти трьох спеціальностей: «Музичне мистецтво», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта». Як показала практика, такі нововведення є досить успішними і продуктивними, оскільки забезпечили можливість для кожного студента навчитись працювати в команді та проявити свої творчі здібності.

22 травня комунальний заклад оздоровчий табір «Фортуна» зустрів студентів лагідним сонечком та свіжим вітерцем. День дитинства, який проводив загін «Лідер» (методист Л.В. Кузнєцова) подарував усім присутнім фонтан позитивних емоцій та яскравих вражень. Студенти, беручи участь у проведенні запропонованих форм роботи, поповнили вожатську скарбничку ігровою програмою «Подорож країною розваг та забав», уроком сміху «Ніхто не вміє краще нас сміятись», конкурсною програмою «Подорож на повітряній кулі», театром-експромтом, вечором жанру (виконання дитячих пісень у різних музичних жанрах). Підсумки дня студенти підводили біля вожатської ватри.

Ранок наступного дня повів усіх студентів екологічною стежиною у місто Природоград. Організатором подорожі став загін «Водограй» (методист О.М.Якубчик). У ході цієї подорожі загони виконували пізнавальні пошукові та дослідницькі завдання. По закінченню подорожі екологічною стежиною загони були нагороджені пам’ятними грамотами у різних номінаціях. Після цього кожен загін представив казку на екологічну тематику, продемонстрував плакат на тему «Збережи природу».

Також цього дня відбулася велика рада індіанців, яку організував педагогічний загін «31 Квартал» (методист Н.С. Потримай). Продовженням ради став феєричний танець, який наповнив танцювальний майданчик магічним димом згуртування племен індіанців. А своєрідний індійський клич було чути навіть у сусідніх селах. Родзинкою цього дня стала подорож до чарівного лісу, який заповнився духмяним запахом страв, приготовлених на вогнищі. Вогонь дружби зігрів душі і наповнив захопленням серця навіть тих, хто не відразу долучився до загальної справи. Тому сірий день – це не про нас. День індіанця вдався.

Олімпійським духом був пройнятий третій день табірного збору під тематичною назвою «Спорт–Фрістайл», організатором якого став загін «Імпульс» (методист Н.А. Дусь). Учасниками свята були представлені їх улюблені види спорту із лозунгом «Спорт разом з нами». Надзвичайно емоційними стали Веселі старти та змагання з футболу серед дівчат. На церемонії нагородження було відзначено кращих спортсменів.

Незвичайно розпочався у таборі День національних традицій , який проводив загін «Форсаж» (методист Л.Г. Рожанська). Цей захід вражав різноманітністю завдань цікавими напрямками: «Українські перлинки», «Музична Україна». «Козацькі забави», «Українські вечорниці». Але найбільш усім запам’яталась підготовка та участь у конкурсі «Варенички мої» . Усі загони проявили максимум креативності та господарських навичок. Вареники мало того, що були представлені з різною начинкою (з бананом, апельсином, цукерками, ізюмом, ківі, арахісом), але й ще різних кольорів. День завершився етно-дискотекою.

25.05.2018 року відбулося урочисте закриття табірного збору у КЗ «Оздоровчий табір «Фортуна» с. Митки 2018 року під назвою «Вожатське літо – 2018».

На закриття табірного збору завітали адміністрація та викладачі Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського. Гостей провели маршрутом тематичних днів, на кожній зупинці якого пропонувались цікаві випробування. Вожаті-третьокурсники підвели підсумок кожного дня з життя студентів у таборі у формі телевізійних новин «ТСН. Підсумки». Вожатський запал, емоції, креативність та патріотизм виражались студентами у кожному виступі гала-концерту. Епогеєм події стало прощальне вогнище.

Студенти педагогічних спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Музичне мистецтво», «Образотворче мистецтво» успішно завершили педагогічну практику з підготовки студентів до роботи з дітьми в літній оздоровчий період.


177 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page