top of page

Вітаємо фіналістку підсумкового етапу XVIІI Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика


Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити.

Василь Сухомлинський

Проведення конкурсу з української мови імені Петра Яцика залучає учнів і студентів до пізнання мови рідного народу, її осмислення і збагачення,наповнення джерела мудрості нетлінною жагою до знань.

17 лютого у Вінниці фінальний етап конкурсу відбувся на базі закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 ім. М. Коцюбинського Вінницької міської ради».

А вже 17 травня 2018 року у Києві в приміщенні Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбулося урочисте нагородження фіналістів дипломами Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, дипломами й добірками художньої літератури від Ліги українських меценатів.

Студентка 31-Ш групи Барського гумітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського Кислиця Олександра здобула друге місце в підсумковому етапі ХVІІІ Міжнародного конкурсу. З цієї нагоди Олександру, разом з викладачем-методистом Поберецькою Вікторією Василівною, було запрошено до м. Києва для участі в церемонії нагородження.

До учнів і студентів та їх наставників звернувся голова журі конкурсу Павло Гриценко, висловивши щирі слова подяки за сумлінну працю юних мовознавців.

Слова вітання висловили також заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей; український поет, літературний критик, громадсько-політичний діяч Дмитро Павличко; президент Ліги українських меценатів Володимир Загорій.

Художні номери, що виконував народний колектив ансамблю танцю «Подолянчик», захопили присутніх і викликали шквал оплесків.

Переможці конкурсу отримали цінні подарунки та книги від меценатів, якими виступили Юлія Тимошенко, фармацевтична фірма «Дарниця»,Союз Українок Австралії. Усі представники благочинних організацій сердечно привітали присутніх із урочистим та успішним завершенням XVIІI Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Вони наголосили,що збереження і розвиток української мови серед молоді, школярів і студентів та українського суспільства є надзвичайно важливим і дуже потрібним для існування нашої незалежної української держави і українського народу.

Тож шануйте, пишайтеся і користуйтеся своєю рідною прекрасною українською мовою щодня, несіть її у світ. І тоді ваші звершення і досягнення будуть символом високого рівня освіченості, наполегливості та сумлінної праці.


86 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page