top of page

Спільне засідання кафедр на тему: «Професійно-педагогічна підготовка майбутніх учителів мистецьких д


13 листопада у стінах нашого закладу відбулося спільне засідання кафедри мистецьких дисциплін Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М. Грушевського та кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського на тему: «Професійно-педагогічна підготовка майбутніх учителів мистецьких дисциплін».

Розпочалося засідання з наукового обговорення актуальних проблем мистецької освіти в Україні та країнах зарубіжжя. Директор коледжу, кандидат педагогічних наук Савчук Петро Несторович ознайомив присутніх з історією створення нашого навчального закладу, з його структурою, специфікою навчання. Особливу увагу було звернено на місце коледжу в системі вищої освіти, визначене в «Законі про освіту».

Із вітальним словом до учасників спільного засідання звернулася також кандидат мистецтвознавства, доцент, вчений секретар Сторожук Антоніна Іванівна, яка висловила щирі сподівання на подальшу співпрацю навчальних закладів.

Науковий диспут продовжився виступом завідувача кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти ВДПУ ім. М. Коцюбинського кандидата педагогічних наук, доцента Василевської-Скупої Людмили Павлівни, яка ознайомила присутніх із зарубіжним досвідом упровадження в систему шкільної освіти мистецької підготовки підростаючого покоління.

Завершилася науково-теоретична частина спільного засідання виступом завідувача кафедри мистецьких дисциплін, кандидата педагогічних наук Мороз Майї Олександрівни, яка познайомила з особливостями фахової підготовки майбутніх учителів мистецьких дисциплін у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі ім. М. Грушевського.

Наступним етапом спільного засідання кафедри мистецьких дисциплін та кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти був майстер-клас, який запропонували увазі викладачів та студентів коледжу гості з Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського. Зокрема, свій чарівний голос та неперевершений професіоналізм подарували народна артистка України, професор кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти ВДПУ ім. М. Коцюбинського Швець Ірина Борисівна, асистент кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти, лауреат міжнародних конкурсів Лановенко Наталя та наш колишній випускник, а зараз магістрант кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти Бабійчук Сергій.

Присутні на майстер-класі були зачаровані виступом гостей та отримали величезну насолоду від почутого. Класичні номери – арії, дуети, романси композиторів світового рівня (у тому числі й українських) не залишили байдужими нікого, хто чув віртуозний виступ артистів-вокалістів, які поєднують педагогічну діяльність у педагогічному університеті з роботою в Вінницькому музично-драматичному театрі ім. Садовського та обласній філармонії.

Зустріч із колегами з кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського була теплою, трепетною, проникливою, творчою. Сподіваємося, що перша зустріч та спільне науково-мистецьке спілкування покладе початок продуктивній та тривалій співпраці Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М. Грушевського та Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.


121 перегляд
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page