top of page

ПЛЕНЕРНА ПРАКТИКА: ПІДСУМКИ І ВРАЖЕННЯ

Урочисто завершилася пленерна практика студентів спеціальності «Середня освіта. Образотворче мистецтво» КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського.

Протягом тижня юні таланти вдосконалювали свої навички, малюючи під відкритим небом і черпаючи натхнення з краєвидів міста, його природного багатства. Молоді художники зображували рослини, речі побуту, різні інструменти, натюрморти на фоні пейзажу, використовуючи техніки рисунку і живопису. Вони досліджували композиційні рішення, вивчали нюанси світлотіні та колористики, вчилися бачити красу у звичайному, помічати нюанси форми, кольору і фактури різних об’єктів.

В останній день пленеру студенти організували виставку своїх робіт, тож шанувальники живопису могли помилуватися мальовничими пейзажами і натюрмортами. Цей процес став для юних художників не лише можливістю продемонструвати свої творчі досягнення, а й чудовим досвідом командної роботи і креативного самовираження. Практиканти ретельно підготували картини до виставки, акуратно оформили їх, підібрали рами і паспарту. Хол коледжу перетворився на творчу майстерню.



Пленерні роботи студентів зацікавлено роздивлялися діти, які відпочивали в денному таборі «Країна дитинства». Вони захоплено розмірковували про те, як зображено довколишній світ, передано красу природи та емоції за допомогою фарб. Виставка творчих робіт студентів продемонструвала дітям важливість мистецтва в житті людини: воно вчить нас помічати красу навколо себе, відчувати емоції, цінувати творчість.

Пленерна практика стала для студентів спеціальності «Образотворче мистецтво» цінним досвідом і незабутнім емоційним переживанням. Практиканти не лише вдосконалили свої художні навички, а й згуртувалися як колектив, отримали заряд творчого натхнення та нові враження; вони ділилися своїми ідеями і підтримували один одного. А скільки емоцій і вражень почерпнули і понесли в сонячне літо!

Шклярук Марія: 

- Під час практики я набула безцінного досвіду і нових знань, які допоможуть мені в майбутньому.

Щаслива Катерина: 

- Мені сподобалася практика. Усе просто супер, але було й важко. Я все-таки впоралась з усім, і це чудово! Мені випала можливість більше попрацювати і навчитися краще малювати за короткий термін.

Бойчук Ірина: 

- Мені сподобалася практика, вона була схожа на випробування. Завдяки їй я змогла зрозуміти, на що я здатна.

Мізерний Максим: 

-Мені дуже сподобалася практика! Звичайно, було важкувато, але воно того варте!

Грежук Тетяна: 

- Я навчилася працювати у швидкому темпі. Для мене це було маленьке випробування, яке закінчилося чудовим результатом. І це радує!

Альона РОМАНЮК,

викладач кафедри мистецьких дисциплін

56 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page