top of page

НА ШЛЯХУ ДО ОВОЛОДІННЯ ЕКОЛОГІЧНОЮ ОСВІТОЮ

19 грудня в режимі онлайн  пройшов  вебінар «Екологічна освіта – траєкторія персонального розвитку», організований у межах проєкту Jean Monnet Project: 101085524 EcoEdEU ERASMUS- JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Ecological education of preschool and primary school children: a European approach», покликаного пропагувати європейський досвід екологічної освіти; розширювати еколого-природничий світогляд населення; виховувати гуманно свідоме покоління, здатне подолати екологічну кризу; стимулювати педагогів до впровадження європейського досвіду екологічної освіти в українських школах; формувати в молодого покоління відповідальність за стан довкілля; налагодити співпрацю між ЄС та Україною у сфері морально-етичних норм і правил поведінки в природному середовищі.


Спікери  вебінару Інна Стахова,  доктор філософії (PhD), доцент кафедри початкової освіти, та Інна Карук, доктор філософії (PhD), старший викладач кафедри дошкільної освіти факультету дошкільної і початкової освіти імені Валентини Волошиної Вінницького державного педагогічного університету  імені М.М. Коцюбинського,   детально розкрили суть європейського підходу до екологічної освіти дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

До участі у вебінарі долучилися викладач О.М. Якубчик і студенти КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» – здобувачі спеціальності 012 «Дошкільна освіта». Майбутні педагоги не лише почерпнули для себе багато  нової  інформації, але й стали активними учасниками екологічного квесту, брали участь у складанні екопланів,  екологічних занять, ознайомилися з правилами пізнавальної гри для дітей  дошкільного віку «Сортувати – це просто!».

Зміст вебінару був не лише цікавий, але й практично орієнтований. Почерпнута інформація, безперечно, цінна і в перспективі допоможе педагогам-початківцям грамотно організувати роботу з дітьми, щоб навчити їх правильно сортувати сміття, яке трапляється в природному довкіллі. Загалом знання, почерпнуті з вебінару, доцільно буде використати в  освітній роботі з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.  Перейнятий європейський досвід, без сумніву, допоможе виховати  покоління, яке свідомо буде  дотримуватися морально-етичних норм і правил поведінки в природному довкіллі і матиме здатність подолати екологічну кризу, що стала глобальною проблемою нашого сьогодення. 

Ольга Якубчик, викладач основ природознавства

і методики ознайомлення дітей з природою;

Анастасія ПЕДСТРУЖКО,

студентка 21-Д групи



46 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page