top of page

24 серпня – День Незалежності України


Для всього народу України це особлива дата, із якою пов’язано втілення його споконвічної мрії про державний суверенітет.


Практично з часів розпаду Київської Русі наша країна не була унітарною державою. Упродовж століть українці, як народність, терпіли утиски і заборону на рідне слово. Та, незважаючи на складний історичний шлях, ми зберегли свої традиції, мову, прагнення до свободи. А референдум, що відбувся в грудні 1991 року, став черговою сходинкою на шляху до суверенної демократичної держави, яка сьогодні має свою офіційну мову і розбудовує національну культуру.


День Незалежності кожного року нагадує не тільки українцям, але й усьому світові про існування незалежної, демократичної та унітарної держави України. У цей день загострюється відчуття істинної національної приналежності. І саме в таку мить виникає бажання надягти українську вишиванку і заспівати пісню українською мовою.


Кожен громадянин України відчуває себе невіддільною часткою цього свята, яке нагадує українцям про їхню індивідуальність, а всьому світові – про процвітання величної країни в центрі Європи.


І не має значення те, де ми народилися: у Києві чи Севастополі, Львові чи Донецьку, Полтаві чи Одесі… Не має значення, скільки нам років і якою мовою ми розмовляємо. Лише одне має вирішальне значення – наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще!


Зі святом усіх нас!

Слава Україні!

Харитонова І.В., викладач історії

27 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page