top of page

ВИХОВНА ГОДИНА ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ



Сьогодні, 22 січня, Україна святкує День Соборності. Це ключова подія у вітчизняній історії, що визначила впевнений поступ українського народу до його єдності і державної суверенності.

Із нагоди національного свята в Барському гуманітарно-педагогічному коледжі відбулася відкрита виховна година для студентів перших-других курсів та учнів 10-11-х класів Обласного гуманітарного ліцею-інтернату, яку підготували і провели студенти 31-Ю групи (кафедра соціально-економічних дисциплін) разом із куратором Погребнюк Н.О.

Зміст заходу був ідейно і тематично насиченим. Увага глядацької аудиторії акцентувалася на історичних фактах, що передували злуці східних і західних земель України; на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918-початку 1919 року охопив майже всю її територію. Майбутні правники підготували цікаву літературно-художню розповідь про урочисте об’єднання УНР і ЗУНР, у зміст якої органічно вплели поетичні рядки та документальні факти, що інформували про походження назви нашої держави і формування ідеї всеукраїнської єдності.

З особливим інтересом студенти та учні переглянули фрагменти документального фільму «Злука. День Соборності України». Яскраві враження у них викликало заключне слово директора коледжу кандидата педагогічних наук П.Н.Савчука. Звертаючись до студентської та учнівської молоді, Петро Нестерович наголосив на тому, що воля і незалежність далися українцям нелегко, а тому кожен має усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє Української держави.

Патріотичний струмінь заходу підсилили пісенні і танцювальні номери, які підготували студенти 31-Ю групи: Христина Коліщук, Ольга Анткова, Богдана Киричишина, Оксана Козір, Богдана Любарська, Анастасія Житнюк, Ірина Довгань, Олександр Нех, Олексій Мельник, Іван Тучак, Максим Пенчук, Валентин Ющишин); 31-М групи (кафедра мистецьких дисциплін) – Олена Скубська; а також студенти бакалаврату: Інна Білокінь (спеціальність «Початкова освіта»), Тарас Кутняк, Дмитро Мацуляк (спеціальність «Середня освіта. Музичне мистецтво»).

До музичного оформлення виховної години активно долучилися педагогічні працівники кафедри мистецьких дисциплін коледжу – О.М.Гаєвська, О.Ю.Чернілевський, А.О.Мілінчук, П.М.Залевський, В.М.Крупський. Медіапідтримку заходу забезпечила Н.О.Ляхнович, викладач інформатики.

130 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page