top of page

Мистецькі новації наших педагогів

Викладачі образотворчого мистецтва Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського О.І. Білик та С. Л. Бондарчук персональною художньою виставкою минулого тижня відкрили ще один міський творчий осередок у Барській ЗОШ №1.

– Ідея зародилась у звичайній дружній бесіді зі шкільним учителем-філологом Людмилою Василівною Шинкаренко, – розповідає Світлана Леонідівна Бондарчук. – Людмила Василівна якраз займалась організацією Тижня зарубіжної літератури й мала на меті привернути увагу якомога ширшої спільноти учнів і вчителів до цілого ряду цікавих мистецьких заходів, зміст котрих передбачав тісні міжпредметні зв’язки з музикою та образотворчим мистецтвом. Колега обережно запитала, чи можна зробити скромну виставку художніх робіт; поцікавилася, як забезпечити достатню кількість малюнків і як їх краще презентувати. Саме обговорення цього питання і наштовхнуло мене на думку створити персональну виставку на базі школи № 1. Своїми планами поділилася з колегою – Ольгою Іванівною Білик, роботи якої на той час не були задіяні на інших виставках. І вже наступного дня у шкільному вестибюлі відкрилася наша виставка. Але ніхто не очікував, що вона матиме такий резонанс: роботи розглядали не лише учні та вчителі, але й батьки, які підчікували з уроків молодших школяриків, технічний персонал, гості школи. Біля експозиції майже постійно хтось зупинявся і розглядав картини.

Під впливом яскравих вражень від переглянутих робіт директор школи Леонід Борисович Нестерук висловив зацікавленість у тому, щоб виставка живопису викладачів коледжу стала відкриттям нового шкільного і міського творчого осередку, призначеного для проведення спільних художніх експозицій учнями, учителями, студентами і викладачами образотворчого мистецтва Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського та художниками міста. Подібний приклад уже мав місце: півтора року тому було офіційно відкрито подібний осередок у Барському ліцеї № 2. Першу виставку тоді організувала випускниця коледжу Надія Іванисько.

Ідею розвитку нового осередку художньої творчості підтримала викладач образотворчого мистецтва Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського Надія Володимирівна Підгорна і пообіцяла продемонструвати на черговій виставці роботи студентів бакалаврату. Станом на сьогодні йде активна підготовча робота до організації та відкриття нової експозиції художніх полотен.

Викладачі О.І. Білик та С.Л. Бондарчук висловлюють вдячність учителям зарубіжної літератури Барської загальноосвітньої школи № 1 Людмилі Василівні Шинкаренко, Тетяні Федорівні Суконнік, Любові Миколаївні Стадній за допомогу в облаштуванні та демонтажі виставки і персонально директору школи Нестерукові Леоніду Борисовичу за високу оцінку і відзнаку грамотами творчої діяльності педагогів коледжу.

53 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page