top of page

Львів – український Париж

На початку листопада група студентів Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського на чолі з викладачами Рожанською Л. Г. та Поберецькою В. В. відвідали «Місто Лева». «Це кохання з першого погляду»,- кажуть одні, «Львів став ще кращий»,- захоплено стверджують інші. І це правда, в це місто неможливо не закохатися. Львів сьогодні нагадує маленький український Париж. Там дуже багато туристів, а вулиці наповнені загадковим запахом кави, романтики та кохання.

Неймовірною є й архітектура Львову. Собори, церкви, костели зачаровують надзвичайною красою та шармом, а кожен дворик, кожен будинок та кожна вулиця дихають власними, неповторними легендами, які тягнуться ще з давніх часів. Львів – це місто, в якому вдало переплелося сьогодення і середньовіччя. Розглядаючи загадкові храми, замки та маєтки, забуваєш про час, в якому живеш, і тільки безліч магазинів, хостелів та кав’ярень нагадують що ми далеко не в середньовіччі.

Культурна столиця України також славиться своїми театрами, це: Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Львівський драматичний театр імені Лесі Українки, Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» та ще багато інших. Нам випала нагода відвідати Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької та побачити п’єсу « Соло для мідних труб». Цей витвір мистецтва зачарував усіх, глядачі виходили з театру просто в захваті, а деякі навіть зі сльозами на очах. Проблеми, які піднято у виставі є актуальними, та злободенними.

У Львові не можна залишатися байдужим та якщо когось не зачепила своєрідність самого міста то точно зацікавила колоритність музею народної архітектури і побуту імені Климентія «Шевченківській гай». Там вдало поєднується горбистий ландшафт, відновлена рослинність Карпат і дбайливо перенесені історичні споруди з різних регіонів Західної України, таких як: Бойківщина, Лемківщина, Гуцульщина, Буковина. Чудове місце, щоб завершити подорож до Львову, але забути його уже неможливо. Коли місто має настільки багату та вражаючу історію, його хочеться відкривати знову і знову. Тут можна прожити все життя – і не обійти всі визначні місця, не дізнатись про всіх відомих людей, які тут жили. Львів багато пережив і ще багато переживе, але його неймовірний дух і атмосфера завжди притягуватимуть туристів.

Студентка 31-Ж Михайлецька Орися

62 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page