top of page

Літо вожатське, здрастуй і прощавай!

У четвер, 19 вересня, сталась цікава подія – до актової зали Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського повернулось літо! І не просто літо, а Вожатське літо! У цей день відбулась звітна конференція по літній педагогічній практиці для студентів четвертих курсів спеціальностей «Початкова освіта», «Музичне мистецтво», «Образотворче мистецтво» та «Дошкільна освіта». П’ять педагогічних загонів. П’ять неповторних творчих згуртованих колективи. З них і починалось неповторне вожатське літо 2019. Ми відтворили все. Знову були одягнені тематичні футболки педагогічних загонів. Лунали назви загонів, їх девізи, промовки та пісні. Знову студенти відчули той хвилюючий момент відповідальності, аби представити свій педагогічний загін якнайкраще. І жоден не підвів! Всі були активні, завзяті, згуртовані, наповнені радістю і впевненістю. І вперше цьогоріч студенти взяли на себе важливу місію: представити ті оздоровчі табори, у яких проходили влітку педагогічну практику.

Завдання більш ніж відповідальне! Адже за час літньої практики наші студенти-практиканти стали справжніми фанатами своїх оздоровчих закладів, тому кожен доводив, що його табір – найкращий! А ще потрібно було зацікавити захоплюючою, але дуже нелегкою роботою педагога-організатора оздоровчого літнього табору студентів-третьокурсників, яких було запрошено до коледжової актової зали. І з цим завданням четвертокурсники впорались на відмінно! Всі оздоровчі заклади були представлені у вигляді казкових королівств, що є недалеким від істини, адже стравжній насичений літній відпочинок і дійсно схожий на дитячу феєричну казку! Королівство «Молода гвардія», «Патрія», «Митківська Фортуна» та об’єднане королівство «Сім’я»: ДОТ ім.. Л. Шевцевої, «Зелений гай», «Казкова долина» та «Butterfly». Скрізь цікаво, неповторно, радісно! І кожне представлення було оригінальним. Сумувати присутнім в залі було ніколи! Зала нагадувала велетенський сценічний майданчик, адже дуже часто номер, який демонстрували студенти на сцені, так захоплював усіх глядачів, що вони дружно виконували його і у глядацькій залі…

Саме такою була реакція на запропоновані «королівствами» номери «масовок», якими наостанок вразили усі учасники дійства глядачів. Кожне «Королівство» представило свою оригінальну пісенно-танцювальну програму. Спекотно було у залі від радісних облич студентів, їх бадьорості, креативу, творчості. І на фінал звітної конференції пролунала пісня, що об’єднує вожатих, які навчались і навчаються у нашому коледжі, – «Перевал» (україномовний варіант пісні написаний викладачем коледжу Дусь Н. А.). На сцені цей спільний дух «вожатства» і було відтворено: співали вожаті літа 2017, студенти другого курсу бакалаврату спеціальності «Музичне мистецтво», а до них приєднались усі присутні у залі. Адже колишніх вожатих не буває….

Подяки заслуговують ведучі конференції-свята – студенти другого курсу бакалаврату Цицюрська Оксана (2-Бш група) і Мацуляк Дмитро (2-Бм група) та музичний організатор, сценарист Левицька Олена Миколаївна, дякуючи таланту яких це свято і стало таким яскравим та незабутнім. А також викладачі-методисти практики, які навіть під час звітної підсумовуючої конеренції не залишили своїх студентів без підтримки. Це Кузнєцова Л. В. (педагогічний загін «Драйв»), Дусь Н. А. (педагогічний загін «Іскра»), Якубчик О. М. (педагогічний загін «Гарячі серця»), Рожанська Л. Г. (педагогічний загін «Гламур»), Потримай Н. С. (педагогічний загін «Даймон-шоу»). І, безумовно, натхненник та організатор всієї педагогічної практики – Марчук С. В. Підсумок звітної конференції: літо 2019 року для студентів третіх курсів Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського пройшло вдало! Це і було оголошено у виступі директора коледжу, кандидата педагогічних наук Савчука П. Н.

Прощавай, літо 2019. Здравствуй літо, 2020!

82 перегляди
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page