top of page

Участь у обласній виставці технічної творчості

30 травня 2019 року у Вінницькому технічному коледжі відбулася Обласна щорічна виставка технічної творчості викладачів і студентів коледжів і технікумів Вінницької області, в ході якої було презентовано кращі напрацювання за рік молоді та її наставників 17 освітніх закладів.

Виставка передбачала чотири номінації:

- «Науково-методичне забезпечення» (навчальні підручники, методичні посібники та інші види методичного забезпечення навчальних занять, виконані і презентовані викладачами навчальних закладів-учасників);

- «Образотворче мистецтво» (мистецькі твори у різних художніх техніках живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва, виконані студентами і викладачами училища культури, педагогічних коледжів та технікумів);

- «Технічна творчість» (технічні вироби, які готують студенти в якості виконання своїх курсових і дипломних проектів);

- «Інформаційні технології» (розроблені інформаційні програми, гаджети тощо).

Кожний навчальний заклад мав одну або дві експозиції залежно від напряму. У кожній номінації журі обирало кращі роботи й оголошувало переможців.

Цього року Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського традиційно брав участь у перших двох номінаціях. Створювали експозицію виставки коледжу та представляли її викладачі Каплична Людмила Олексіївна, Маліновський Юрій Леонідович, Бондарчук Світлана Леонідівна, Білик Ольга Іванівна, студент 2-БОМ групи Гоменюк Віктор Леонтійович.

Методист коледжу Каплична Людмила Олексіївна представляла напрацювання викладачів коледжу у номінації «Науково-методичне забезпечення». Члени журі відмітили стабільно високий рівень навчальних посібників і підручників, розроблених педагогами коледжу. Вони відмітили, що видання є зразковими як у своєму оформленні, так і у змістовності та актуальності. Варто зауважити, що хороший тон викладачам педагогічному коледжу задає його адміністрація. Так, підручники, створені директором навчального закладу Савчуком Петром Несторовичем зацікавили багатьох колег з інших закладів. Викладачі брали координати автора, щоб дізнатись про можливість закупівлі книг для своїх коледжів. Колеги фотографували примірники, виставлені у експозиції, знімали на телефони відомості про автора, адресу видавництва та окремі глави, таблиці з книги. Також, спеціалісти з області педагогіки мистецтв активно дискутували з приводу книг заступника директора з гуманітарної освіти, виховної роботи, вченого секретаря Сторожук Антоніни Іванівни. Вони наголошували на цінності висвітленої автором фахової інформації, на якісному стилі, доступності та емоційності її викладу.

Номінацію «Образотворче мистецтво» представляли художні живописні, графічні та декоративні твори, виконані студентами під керівництвом викладачів коледжу Богуцького Сергія Петровича, Бондарчук Світлани Леонідівни, Білик Ольги Іванівни, Підгорної Надії Володимирівни та Школьнік Оксани Олегівни. Викладачі і студенти циклової комісії запропонували для огляду більше 50 робіт. Також, у виставці взяла участь керівник кафедри мистецьких дисциплін Белецька Надія Григорівна, яка давно славиться створенням оригінальних жіночих прикрас з сучасних пластичних матеріалів.

Експозиція виставки починалась з демонстрації декоративних текстильних виробів. Це і вишиті студентами художніх груп жіночі сорочки, плаття, скатерки та рушники, оздоблені традиційною орнаментикою Вінниччини.

Особливу зацікавленість викликала велика кількість саморобних традиційних ляльок типів «Тільда» і «Снєжка», виготовлених студентами на заняттях з художньої праці під керівництвом викладача Школьнік Оксани Олегівни.

Особливу активність у підготовці власних творів для даної виставки продемонстрували студенти 31-ОМ групи Бортнік Дар’я, Галінська Яна, Годна Дар’я, Дацкова Інна, Кохановська Анна, Крисько Анастасія, Манилич Альона, Мойса Вікторія, Пацай Вікторія, Попович Катерина, Стріляєва Богдана. Ці студенти створили по декілька робіт у різних жанрах і під керівництвом різних викладачів циклової комісії. Живописні пейзажні полотна передали на виставку студенти 2-БОМ групи Гоменюк Віктор, Моторна Марія, Мельничук Катерина, Романчук Альбіна та Романчук Ангеліна.

Також, серед картин і виробів були роботи, створені викладачами циклу. Богуцький Сергій Петрович запропонував на огляд два вишитих пейзажи, Мочарний Роман Петрович передав три художні ліричні світлини, Бондарчук Світлана Леонідівна представила у експозиції 5 живописних полотен у пейзажному та анімалістичному жанрах.

Журі конкурсу серед переможних в категорії науково-методичного забезпечення назвало підручники директора коледжу Савчука Петра Несторовича і книги його заступника Сторожук Антоніни Іванівни. В категорії «Образотворче мистецтво» були відзначеними стильне синє плаття, пошите та оздоблене вишивкою студенткою 31-ОМ групи Бортнік Дар’єю, тематичний комплект жіночих прикрас роботи зав. кафедри мистецьких дисциплін Белецької Надії Григорівни та лісовий живописний пейзаж пензля викладача Бондарчук Світлани Леонідівни.

Участь у виставках такого масштабу завжди дарує її учасникам радість спілкування з іншими учасниками, натхнення, гордість за свої досягнення та пробуджує бажання до подальшої творчості.




55 переглядів
Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page